Krydret tomatfad - af en rest steg

Krydret tomatfad - af en rest steg

30 min
Krydret tomatfad er en nem og lækker måde, hvorpå du kan få brugt en rest steg. Krydret tomatfad føles faktisk slet ikke som en reste-ret. Det er netop kunsten at få tryllet resterne om til nye lækre og indbydende måltider, så man ikke føler, man spiser den samme slags mad flere dage i træk. Der kan gå helt sport i at undgå madspild, spare på husholdningsbudgettet og lave dejlig mad - og her er krydret tomatfad et godt bud.
https://www.arla.dk/opskrifter/krydret-tomatfad---af-en-rest-steg/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Tomatfad
  • Skær kødet i meget tynde skiver og dæk bunden af et ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 30 cm) med halvdelen af kødskiverne.
  • Bland forårsløg, basilikum og ca. 75 g af osten og drys blandingen på kødet.
  • Læg resten af kødskiverne ovenpå.
  • Rør de hakkede tomater, peberfrugt, løg, chilisauce og salt sammen. Hæld saucen henover kødet og bag retten midt i ovnen i ca. 20 min.
  • Tag fadet ud, drys ost på og bag i yderligere ca. 10 min., til osten er gylden.
Ved serveringen
  • Fordel oliven på det krydrede tomatfad. Pynt med basilikum og server med friskkogt spaghetti.

Hvis ikke du har en rest steg, kan du i stedet bruge tynde skiver af rå skinkemignon eller svinemørbrad. Eller du kan lave en vegetarisk variant, hvor du erstatter kødet med kogte grønne eller sorte linser.

Energiindhold for hele retten:

10100 kJ / 2414 kcal

Næringsindhold pr. 100g

487 kJ / 117 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 25,7 % 7,4 g
Kulhydrat: 43,3 % 12,4 g
Fedt: 31 % 4,1 g
Mere inspiration

Lækker aftensmad til hele familien.

Koteletter i fad
45 min
Koteletter i fad
(471)
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Tomatfad
En rest afpudset steg, fx flæskestege, lammekølle eller oksesteg (ca. 300 g)
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
½ dl Hakkede basilikumblade
175 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 Rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
2 Finthakkede løg (ca. 150 g)
3 spsk Sød chilisauce
1 tsk Groft salt
Topping
75 g Oliven
Frisk basilikum
Tilbehør
300 g Tørret fuldkornsspaghetti