Krydret pizza med hvidløgsdressing og salat

Krydret pizza med hvidløgsdressing og salat

60+ min
En fyldig pizza med med frisk salat og dressing - velbekomme.
https://www.arla.dk/opskrifter/krydret-pizza-med-hvidlogsdressing-og-salat/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 200° - varmluft

  • Læg kalkununderlåret i kogende vand tilsat salt. Kog det ved svag varme og under låg i ca. 45 min. eller til det er mørt. Pil kødet af benet og stil det tildækket i køleskabet.
  • Kom tomater, oregano, sukker og salt i en lille tykbundet gryde og bring blandingen i kog. Kog saucen ved svag varme og uden låg i ca. 15 min. Blend saucen med en stavblender, til den har en ensartet konsistens.
  • Blancher imens aubergineskiverne i 1½ min. i en gryde med kogende vand og lad dem køle let af i et dørslag. Læg de 4 fladbrød på 2 plader med bagepapir. Smør tomatsaucen over brødene, drys med ost og fordel auberginerne herpå. Vend kødet med garam masala og salt og fordel det på brødene. Kom rødløg på toppen og bag pizzaerne - til de er gyldne.
Dressing
  • Kom imens fraiche, hvidløg, sukker og salt i en skål og pisk det sammen - det må gerne blive tyndt. Smag til.
Ved serveringen
  • Læg de varme pizzaer på tallerkener, drys med persille og dryp 1 spsk dressing over hver. Server med salat og resten af dressingen ved siden af.
Tip
  • I stedet for kalkun kan du bruge stegt lamme- eller oksekød.
Energiindhold for hele retten:

8255 kJ / 1973 kcal

Næringsindhold pr. 100g

380 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 26,3 % 5,9 g
Kulhydrat: 40,8 % 9,1 g
Fedt: 32,9 % 3,4 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

1 Kalkununderlår
½ liter Vand
½ tsk Groft salt
1 dåse Hakkede tomater
1 tsk Tørret oregano
½ tsk Rørsukker
½ tsk Groft salt
1 Aubergine i skiver
4 Fladbrød
175 g Revet tex mex ost
1 tsk Garam masala
½ tsk Groft salt
25 g Rødløg i tynde skiver
Dressing
2 dl Fraiche
1 Lille knust fed hvidløg
½ tsk Rørsukker
½ tsk Groft salt
Pynt
Finthakket bredbladet persille
Tilbehør
1 liter Strimlet grøn salat