Krydret kikærtegryde

Krydret kikærtegryde

30 min
I denne krydrede kikærtegryde har vi ladet os inspirere af det nordafrikanske køkken. Krydret kikærtegryde er en lækker vegetarisk gryderet med både linser, kikærter, grøntsager og masser af skønne krydderier.
https://www.arla.dk/opskrifter/krydret-kikartegryde/

Sådan gør du

Kikærtegryde
  • Lad smørret smelte i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min.
  • Skyl linser og kikærter godt, dryp af og kom dem i gryden.
  • Tilsæt vand, tomater og resten af ingredienserne og bring retten i kog. Kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
  • Smag kikærtegryden til og server den sammen med bulgur pyntet med persille og iskold fraiche.
Energiindhold for hele retten:

9619 kJ / 2299 kcal

Næringsindhold pr. 100g

404 kJ / 97 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 16,7 % 4 g
Kulhydrat: 66,2 % 15,7 g
Fedt: 17,1 % 1,9 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Kikærtegryde
25 g Smør
2 Løg i tern (ca. 200 g)
100 g Tørrede røde linser (ca. 2½ dl)
1 dåse Kikærter i lage (ca. 400 g)
3 dl Vand
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
300 g Skrællede søde kartofler i tern
1 Rød peberfrugt i korte strimler (ca. 150 g)
100 g Rosiner
2 tsk Stødt chili
2 tsk Stødt spidskommen
2 tsk Stødt koriander
1½ tsk Groft salt
Tilbehør
160 g Bulgur - koges
1½ dl Blade af bredbladet persille
2 dl Fraiche