Krydret grøn kartoffelsalat

Krydret grøn kartoffelsalat

60+ min
Dejlig kartoffelsalat lavet med pikant flødeost, forårsløg, agurk og purløg.
https://www.arla.dk/opskrifter/krydret-gron-kartoffelsalat/

Sådan gør du

Krydret grøn kartoffelsalat
  • Bring vand og salt i kog i en gryde.
  • Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 12 min. eller til de er møre. Pil kartoflerne og lad dem køle af.
  • Rør friskost, vand og de øvrige ingredienser sammen.
  • Skær kartoflerne i mindre stykker og vend dem i dressingen.
  • Stil kartoffelsalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til og server.

Kartoffelsalaten har godt at af trække, og kan laves dagen før. Måske du lige skal røre salaten igennem inden serveringen.

Energiindhold for hele retten:

5365 kJ / 1282 kcal

Næringsindhold pr. 100g

190 kJ / 45 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 9,6 % 1,1 g
Kulhydrat: 56,6 % 6,3 g
Fedt: 33,8 % 1,7 g
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

Krydret grøn kartoffelsalat
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
1¼ kg Nye kartofler
200 g Pikant flødeost
1 dl Vand
2 spsk Ravigottesauce eller sød sennep
1 bundt Forårsløg i mindre stykker (ca. 100 g)
100 g Agurk i grove tern (ca. g)
2 dl Fintklippet frisk purløg
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber