Tryl én af julens mest populære retter, rislamande, om til klatkager - og undgå madspild i julen.
Rør æg og hvedemel i rislamanden og steg klatkagerne gyldne i smør. Dyp klatkagerne i kirsebærsauce eller server dem med frisk frugt.
Brug rester af risalamanden til at lave disse luftige klatkager. som er meget nemme at lave - og du kan variere dem efter din smag. Klatkager er perfekte til brunch eller en lille dessert.
Sådan gør du
Klatkager af risalamande
Bland risalamande med æg og hvedemel - og rør det godt sammen.
Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande.
Læg 4 små klatkager i panden og steg dem ved jævn varme i ca. 1½ min. på hver side - eller til de er gyldne.
Forsæt med resten af smørret og klatkagedejen.
Klatkagerne kan også spises kolde. Gode til madpakken.
Klatkager smager også godt med kanelsukker eller syltetøj - eller med sukker og citronsaft.