Kiksekage

Kiksekage

60+ min
Fryseegnet
Kiksekage - en klassisk forkælelse, når der skal "bages uden ovn". Kiksekage er sprød, blød og sød - og nem at lave. Minderne fra barndommen vælter frem, når der kommer kiksekage på bordet.
https://www.arla.dk/opskrifter/kiksekage/

Sådan gør du

Kiksekage
  • Smelt smørret i en lille gryde og tag gryden af varmen. Del chokoladen i mindre stykker og kom dem i smørret. Rør rundt til chokoladen er smeltet.
  • Rør flormelis og æggeblommer i den lune chokoladeblanding.
  • Beklæd en aflang, smal form (ca. 1½ liter) med plastfilm.
  • Smør et tyndt lag af chokoladeblandingen i bunden af formen.
  • Læg herpå et lag kiks - forsæt til der er i alt 4 lag kiks. Slut af med et lag chokolade. Stil kiksekagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Kiksekagen har let ved at smuldre, specielt når den er iskold. Det er lettere at skære pæne skiver, hvis kagen står på køkkenbordet ca. ½ time før servering.

Prøv en mere voksen udgave med revet skal af en usprøjtet appelsin i chokoladeblandingen.

Lad kiksekagen tø på køkkenbordet i ca. 2½ time. Server den herefter eller opbevar den i køleskabet.

Energiindhold for hele retten:

13928 kJ / 3329 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2283 kJ / 546 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 3,5 % 4,7 g
Kulhydrat: 36 % 48,4 g
Fedt: 60,5 % 37,3 g
Mere inspiration

Lyst til kage med smag? - så prøv denne lækre krydderkage med smørcreme.

Krydderkage
60+ min
Krydderkage
(21)

Ingredienser

Kiksekage
150 g Smør
300 g Mørk chokolade
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
2 Æggeblommer
20 Firkantede vaniljekiks (ca. 80 g)