Kartoffelsalat med røget kylling

Kartoffelsalat med røget kylling

1 time
Røget kylling smager skønt, og sammen med de sprøde grøntsager og den bløde hytteost, går salaten op i en højere enhed.
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelsalat-med-roget-kylling/

Sådan gør du

  • Kom den røgede kylling i en gryde. Tilsæt vand og bring det i kog. Kog ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag gryden af varmen og lad kyllingen trække i ca. 10 min. Tag kyllingen op, fjern skindet og lad den køle lidt af. Pil kødet af benene og riv det i mundrette stykker med en gaffel.
  • Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 14 min. Tilsæt asparges og kog i yderligere ca. 1 min., uden låg. Hæld vandet fra og vend kartofler og asparges med smør og purløg.
  • Bland kyllingekød, kartofler, asparges og radiser og kom det i et stort fad på en bund af spinatblade. Kom hytteosten på toppen af salaten og server den lun.
Tip
  • Du kan også købe røget kylling, der er kogt i forvejen. Lun den blot i kogende vand i ca. 10 min.
Energiindhold for hele retten:

12556 kJ / 3001 kcal

Næringsindhold pr. 100g

203 kJ / 48 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 40,3 % 4,8 g
Kulhydrat: 28,6 % 3,4 g
Fedt: 31,1 % 1,7 g
Mere inspiration

Familiens hurtige favorit med pasta og kylling.

Pasta med kylling
20 min
Pasta med kylling
(55)
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

1 Røget kylling (ca. 1100 g)
2 liter Vand
1 kg Skrabede nye kartofler
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
350 g Grønne asparges i korte stykker
15 g Smør
1 dl Klippet purløg
150 g Radiser i halve
100 g Rensede babyspinatblade
450 g Hytteost