Kartoffelcurry med blomkål og koriander

Kartoffelcurry med blomkål og koriander

45 min
Curry er en ret der stammer fra Indien. Der findes et hav af variationer, der alle har det til fælles at de er skønt krydrede, at det hele er samlet i en gryde og de befinder sig et sted i nærheden af suppe, men lidt mere fyldig. Denne kartoffelcurry er udover kartofler fyldt med blomkål, tomat og hytteost. Og masser af god smag - naturligvis...
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelcurry-med-blomkal-og-koriander/

Sådan gør du

Kartoffelcurry
  • Knus korianderfrøene, fx i en morter. Kom dem i en tykbundet gryde og skru op til kraftig varme. Rist i ca. 1 min.
  • Tilsæt olie og lad den blive varm.
  • Svits løgene i ca. 1 min.
  • Tilsæt vand, kartofler og karrypasta og kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
  • Kom linser, blomkål, tomater, kokosmælk, honning og salt i og bring retten i kog under omrøring. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. - rør af og til.
  • Vend hytteost i, varm igennem og smag curryen til.
  • Kom kartoffelcurryen i skåle, fordel korianderbladene og pynt med chili og limebåde. Server straks med lunt naanbrød.
Energiindhold for hele retten:

9157 kJ / 2189 kcal

Næringsindhold pr. 100g

365 kJ / 87 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 16,9 % 3,6 g
Kulhydrat: 63,4 % 13,6 g
Fedt: 19,7 % 1,9 g
Relateret video
Kartoffelcurry med blomkål og koriander

Ingredienser

Kartoffelcurry
2 tsk Korianderfrø
1 spsk Rapsolie
2 Grofthakkede løg (ca. 200 g)
2 dl Vand
750 g Skrubbede eller skrællede kartofler i 2 x 2 cm tern
2 spsk Rød karrypasta
100 g Skyllede tørrede røde linser (ca. 1¼ dl)
200 g Blomkål i buketter
250 g Cherrytomater i halve
1 dåse Light kokosmælk (ca. 4 dl)
1 tsk Honning
1¾ tsk Groft salt
200 g Hytteost
3 dl Frisk koriander
Pynt
1 Rød chilipeber i tynde ringe
1 Limefrugt i både
Tilbehør
250 g Naanbrød