Karry-tomatgryde med ingefærkrydret kylling

Karry-tomatgryde med ingefærkrydret kylling

30 min
En supernem og hurtig gryderet med både syrlighed og sødme. Tomater og abrikoser byder ind med syrlighed, mens gulerødder, honning og rød peber klarer sødmen.
https://www.arla.dk/opskrifter/karry-tomatgryde-med-ingefarkrydret-kylling/

Sådan gør du

  • Bring karrysauce, tomater, peberfrugt, gulerødder, abrikoser, honning og salt i kog i en tykbundet gryde. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Smag til.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Flæk kyllingeinderfileterne og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Tag panden af varmen og vend kyllingekødet med ingefær, hvidløg og salt. Smag til.
  • Kom karry-tomatsaucen i en varm skål. Drys kyllingekødet hen over og server sammen med ris og grøn salat.
Tip
  • En rest karrysauce kan fryses.
Energiindhold for hele retten:

8412 kJ / 2011 kcal

Næringsindhold pr. 100g

460 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 26 % 7 g
Kulhydrat: 56,3 % 15,2 g
Fedt: 17,7 % 2,2 g
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

¼ liter Karrysauce
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 Rød peberfrugt i lange strimler (ca. 150 g)
2 Gulerødder i stave (ca. 150 g)
75 g Soltørrede abrikoser i strimler
2 tsk Honning
1 tsk Groft salt
15 g Smør
400 g Rensede kyllingeinderfileter
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
1 Stort knust fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Tilbehør
240 g Brune ris, parboiled - koges
100 g Babysalatblade