Kardemommesnurrer

Kardemommesnurrer

60+ min
Fryseegnet
Kardemommesnurrer er i familie med de skønne kanelsnurrer. Snurrerne stammer fra Sverige og ud over at være smukke, så smager kardemommesnurrer helt fantastisk. Disse kardemommesnurrer består af en let og smidig dej, der gør snurrerne nemme at snurre efter den helt særlige teknik. Der er skruet helt op for kardemommesmagen i denne opskrift, hvor der indgår knuste kardemommefrø både i dejen og i kardemommesukkeret, som drysses på toppen af snurrerne efter bagning. Kardemommesnurrerne får deres karakterisktiske glansfulde overflade af at blive penslet med sukkerlage. lige når de kommer ud af ovnen...
https://www.arla.dk/opskrifter/kardemommesnurrer/

Sådan gør du

Bagetid:

12-15 min. ved 200° - varmluft.

Dej
  • Knus kardemommefrøene med en morter.
  • Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de knuste kardemommefrø sammen med sukker, æg, mel, salt og smør (hold evt. lidt mel tilbage - dejen må ikke blive for tør).
  • Ælt dejen godt sammen til den er blank og smidig, fx i en røremaskine.
  • Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse - det tager ca. 1 time.
Remonce
  • Rør smør og farin godt sammen.
Sukkerlage
  • Kom kogende vand og sukker i en skål og rør det sammen til sukkeret er opløst.
Kardemommesukker
  • Knus kardemommefrøene og rør dem sammen med sukkeret i en lille skål.
Sådan laver du kardemommesnurrer
  • Skær dejen i 12 lige store boller. Rul en bolle ud til en lille aflang 'pizza'.
  • Smør remonce herpå og rul dejpladen til en roulade.
  • Skær et snit gennem rouladen, så den flækkes midtpå - men skær ikke hele vejen igennem, rouladen skal hænge sammen i toppen, så den ligner to bukseben.
  • Sno de to sammenhængende dejstrimler sammen til en snoning. Form snoningen til en snegl (fold dejenden ind under sneglen).
  • Gentag med resten af dejstykkerne og remoncen.
  • Fordel snurrerne på to plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækkede i ca. ½ time.
  • Bag kardemommesnurrerne i ovnen til de er gyldne og gennembagte.
  • Pensl kardemommesnurrerne med sukkerlage og drys med kardemommesukker, så snart de kommer ud af ovnen. Lad kardemommesnurrerne afkøle på en rist.

Hvis du ikke har en morter, kan du bruge en kagerulle til at knuse kardemommefrøene med. Kom kardemommefrøene i en lille frysepose og slå på dem med kagerullen til de er knuste. Der findes mange snurreteknikker til kardemomme- og kanelsnurrer. Den metode der forklares i opskriften er bare en af mange måder. Uanset hvordan du snurrer dine snurrer, så smager de jo heldigvis godt...

Kardemomme kan købes som hele kapsler, frø og knust. Hvis du køber hele kardemommekapsler, skal du pille frøene ud af kapslerne, inden du knuser dem. Stødt kardemomme har ikke samme intensive kardemommesmag som frø, du selv knuser. Hvis du bruger stødt kardemomme i stedet for kardemommefrø, så skru lidt op for mængden. Brug fx 1 spsk stødt kardemomme i dejen og 1.5 tsk stødt kardemomme i kardemommesukkeret.

Energiindhold for hele retten:

18734 kJ / 4478 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1375 kJ / 329 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 6 % 4,9 g
Kulhydrat: 57,8 % 46,7 g
Fedt: 36,2 % 13,5 g
Mere inspiration

Her får du opskriften på de skønneste kanelsnurrer.

Kanelsnurrer
60+ min
Kanelsnurrer
(223)
Relateret video
Kardemommesnurrer

Kardemommesnurrer er i familie med de skønne kanelsnurrer. Snurrerne stammer fra Sverige og ud over at være smukke, så smager kardemommesnurrer helt fantastisk. Disse kardemommesnurrer består af en let og smidig dej, der gør snurrerne nemme at snurre efter den helt særlige teknik. Der er skruet helt op for kardemommesmagen i denne opskrift, hvor der indgår knuste kardemommefrø både i dejen og i kardemommesukkeret, som drysses på toppen af snurrerne efter bagning. Kardemommesnurrerne får deres karakterisktiske glansfulde overflade af at blive penslet med sukkerlage. lige når de kommer ud af ovnen.

Ingredienser

Dej
1 tsk Kardemommefrø
2½ dl Lun mælk
25 g Gær
50 g Sukker
1 Æg
550 g Hvedemel
1 tsk Groft salt
100 g Smør i små tern
Remonce
100 g Blødt smør
100 g Brun farin
Sukkerlage til pensling
½ dl Kogende vand
50 g Sukker (ca. ½ dl)
Kardemommesukker
½ tsk Kardemommefrø
2 spsk Sukker