Julekage med romglasur

Julekage med romglasur

60+ min
Fryseegnet
Engelsk inspireret julekage med kanel, kardemomme, nellike, svesker, citronskal og friske æbletern. Julekagen er krydret med julens krydderier og toppet med et lag romglasur - og du får smagen af vores version af den engelske julekage. Traditionelt er julekagen bagt med forskellige slags tørret frugt, som trækker i alkohol. Kagen bages og 'hviler' i op til en måned, hvorefter den betrækkes med et marcipanlag og yderst et gavmildt lag glasur. Vores julekage er forenklet, så den kan bages, når hjemmet skal fyldes med den skønneste duft af jul.
https://www.arla.dk/opskrifter/julekage-med-romglasur/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1½ time ved 175° - traditionel ovn.

Julekage
  • Piske smør og sukker godt sammen. Rør ét æg i ad gangen. Rør godt mellem æggene.
  • Bland hvedemel med bagepulver, krydderier og citronskal. Kom æbler og svesker i "krydderimelet" og bland frugtstykkerne godt rundt i melet, så de ikke "hænger sammen".
  • Vend forsigtigt melblandingen i æggemassen med en fadskraber.
  • Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen nederst i ovnen. Dæk kagen med alufolie efter ca. 1 times bagning, så den ikke bliver for mørk.
Romglasur
  • Rør flormelis med rom lidt efter lidt og fordel glasuren på den kolde julekage.

Julekagen kan opbevares i ca. 1 uge - i en plastikpose.

Julekagen kan fryses uden glasur.

Energiindhold for hele retten:

25614 kJ / 6122 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1386 kJ / 331 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 4,9 % 4 g
Kulhydrat: 54,2 % 44,2 g
Fedt: 39,2 % 14,7 g
Alkohol: 1,7 %

Ingredienser

Julekage
250 g Blødt smør
250 g Sukker (ca. 3 dl)
4 Æg
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
1½ tsk Bagepulver
1½ tsk Stødt kanel
1½ tsk Stødt kardemomme
¾ tsk Stødt nellike
1½ spsk Revet citronskal (usprøjtet)
300 g Æbler i tern, fx coxorange
200 g Svesker uden sten i tern
75 g Smuttede hele mandler
Romglasur
200 g Flormelis (ca. 4 dl)
3 spsk Rom