Jordbærsalat og grillede grøntsager

Jordbærsalat og grillede grøntsager

30 min
Ahhh....jordbær! De er også dejlige i en salat. Og sammen med grillede grøntsager, er der sommerstemning over hele linien. Prøv denne jordbærsalat med grillede grøntsager som den er her - men også med nye kartofler i stedet for perlespelt. Jordbærdressingen som består af jordbær og soltørrede tomater smager forrygende og er god på andre jordbærsalater, grønne salater eller som sauce til en fiskeret.
https://www.arla.dk/opskrifter/jordbarsalat-og-grillede-grontsager/

Sådan gør du

Jordbærdressing
  • Kom de soltørrede tomater i en skål og hæld det kogende vand over. Lad tomaterne trække i ca. 2 min.
  • Tilsæt jordbær, eddike, sukker, salt og peber og blend dressingen til tomaterne er godt hakkede.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.
Grillede grøntsager
  • Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme.
  • Vend løg og asparges i olie.
  • Grill løgene ca. 5 min. på hver side (ca. 10 min. i alt).
  • Tag løgene op og grill aspargesene på samme måde ca. 2 min. på hver side.
Jordbærsalat
  • Anret salatblade, perlespelt, de grillede grøntsager og jordbær i et stort fad.
  • Hæld dressingen over salaten.
  • Mos osten let og drys den på toppen.

Salaten kan også laves med nye kartofler i stedet for perlespelt.

Jordbærdressingen smager forrygende - lav en stor portion og anvend den til en anden salat i morgen.

Energiindhold for hele retten:

12044 kJ / 2879 kcal

Næringsindhold pr. 100g

661 kJ / 158 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 14,9 % 5,8 g
Kulhydrat: 61,1 % 23,8 g
Fedt: 24 % 4,3 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Jordbærdressing
25 g Soltørrede tomater i tynde strimler
3 spsk Kogende vand
50 g Skyllede jordbær
2 tsk Mørk balsamicoeddike
½ tsk Rørsukker
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Grillede grøntsager
6 Pillede rødløg i halve (ca. 400 g)
250 g Rensede grønne asparges
1 spsk Olivenolie
Jordbærsalat
75 g Hovedsalat revet i grove stykker (ca. g)
350 g Kogt perlespelt (af ca. 160 g rå kerner) - eller andre kerner
200 g Jordbær i tykke skiver
200 g Salatost i tern
Tilbehør
200 g Groft brød