Italiensk konfektkage

Italiensk konfektkage

60+ min
Fryseegnet
Kagen er inspireret af den italienske panforte. Den nydes i små stykker, lidt som konfekt.
https://www.arla.dk/opskrifter/italiensk-konfektkage/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 45 min. ved 150°.

  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rist mandlerne ved jævn varme i ca. 5 min. - rør af og til. Bland den tørrede frugt, valnødder, mel og krydderier sammen med de let afkølede mandler i en skål.
  • Kom honning og sukker i en lille, tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under omrøring. Kog den ved kraftig varme, stadig under omrøring, ca. 3 min. - til den er skummende og gylden. Kom den smeltede honning i frugtblandingen. Lad den køle af til den er lun og ælt derefter dejen godt sammen med fingrene. Beklæd en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Pres dejen ud i bunden af formen og glat overfladen med en fugtig ske. Læg et stykke bagepapir over kagen og bag den midt i ovnen. Lad kagen køle helt af i formen. Stil derefter konfektkagen tildækket på køkkenbordet til næste dag. Pynt og skær den i tynde stykker.
Tip
  • Konfektkagen kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 måned.
Energiindhold for hele retten:

16963 kJ / 4054 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1594 kJ / 381 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 6,5 g
Protein: 6,9 % 6,5 g
Kulhydrat: 46,2 % 43,3 g
Fedt: 46,9 % 20,2 g

Ingredienser

50 g Smør
200 g Grofthakkede smuttede mandler
150 g Grofthakkede tørrede dadler
150 g Grofthakkede tørrede abrikoser
100 g Tørrede tranebær
100 g Grofthakkede valnøddekerner
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
¾ tsk Stødt kanel
½ tsk Revet muskatnød
¼ tsk Stødt koriander
¼ tsk Stødt nellike
125 g Honning (ca. 1 dl)
125 g Flormelis (ca. 2½ dl)
Pynt
Flormelis