Issandwich

Issandwich

60+ min
Issandwich med cookies er den perfekte sommerdessert. Sprøde cookies lagt sammen om en hjemmelavet vaniljeflødeis. Så er der dømt ægte sommerstemning... De hjemmelavede cookies er sprøde udenpå og bløde indeni. Vaniljeisen er en parfait - blød og nem at lave, også uden ismaskine. Prøv disse skønne issandwich næste gang du vil imponere med en anderledes sammerdessert, fx som det søde punktum efter en dejlig grillmiddag. Server evt. med solmodne jordbær.
https://www.arla.dk/opskrifter/issandwich/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min ved 175° - varmluft.

Vaniljeflødeis
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
  • Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen.
  • Hæld iscremen i en lille bradepande (ca. 35 x 45 cm) beklædt med bagepapir og stil den tildækket i fryseren, til den er gennemfrossen. Det tager 4-6 timer.
Cookies
  • Pisk smør, sukker, brun farin og æg godt sammen.
  • Bland hvedemel, natron, salt og bagepulver og pisk det i smørblandingen sammen med chokolade.
  • Del dejen i 24 stykker og form den til kugler a ca. 30 g.
  • Sæt halvdelen af kuglerne på 2 plader med bagepapir - tryk dem let flade. Kagerne flyder en del ud, så sørg for, at der er god plads imellem dem.
  • Bag kagerne til de er gyldne, men bløde i midten.
  • Lad dem afkøle på en rist - brug en paletkniv til at flytte dem over på risten.
  • Bag resten af kagerne. Pak kagerne i en luftæt beholder og læg dem i fryseren.
Sådan samler du issandwich'ene
  • Tag vaniljeisen ud af fryseren og stik 12 cirkler, som er på størrelse med dine cookies (ca. 7 cm i diameter) - brug fx en udstikker.
  • Placer isen mellem to cookies, tryk dem godt sammen og læg dem tilbage i fryseren til servering.

Du kan også lave cookies med lys eller hvid chokolade. Hvis du er vild med cookie dough, så rør lidt af den rå dej i isen inden indfrysning.

Energiindhold for hele retten:

25865 kJ / 6182 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1697 kJ / 406 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 3,8 % 3,8 g
Kulhydrat: 41,4 % 41,3 g
Fedt: 54,8 % 25,1 g
Relateret video
Issandwich

Cookies + flødeis = perfekt sommerdessert. De ser imponerende ud, men er overraskende nemme at lave fra bunden. Du gør bare som Maria fra Karolines Køkken viser i videoen.

Ingredienser

Vaniljeflødeis
½ liter Piskefløde
3 Æggeblommer
60 g Sukker
1 Vaniljestang - kornene heraf
Cookies
150 g Blødt smør
125 g Sukker
125 g Brun farin
1 Æg
250 g Hvedemel
1 tsk Natron
1 tsk Groft salt
½ tsk Bagepulver
200 g Grofthakket mørk chokolade eller chokoladeknapper