Mini éclairs

Mini éclairs

60+ min
Fryseegnet
Små mini éclairs med citroncreme er lækre og plejer gerne at blive revet af fadet. De små kager smager fantastiske - og så kan de laves helt færdige i god tid og fryses.
https://www.arla.dk/opskrifter/mini-eclairs/

Sådan gør du

Dej
  • Kog vand og smør op i en gryde.
  • Tilsæt salt og mel. Rør grundigt med en grydeske, til dejen slipper gryden.
  • Skru ned ti helt svag varme.
  • Tilsæt æggene et ad gangen og rør grundigt mellem hver.
  • Fordel dejen på 2 plader med bagepapir (ca. 1 spsk dej pr. vandbakkelse).
  • Brug en sprøjtepose med tylle eller 2 teskeer dyppet i koldt vand.
  • Bag vandbakkelserne midt i ovnen i ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Husk, at man ikke må åbne ovndøren under bagningen.
  • Lad de små kager køle af på en bagerist.
Citroncreme
  • Rør flødeosten med 1 dl af fløden, vaniljekorn, citronskal og sukker.
  • Pisk resten af fløden til et let skum og vend det forsigtigt i flødeosteblandingen.
  • Klip vandbakkelserne op i siden og sprøjt citroncremen heri eller fyld den i med en teske.
  • Pynt kagerne lige inden servering.

Citroncremen kan erstattes af en romcreme: Rør 175 g kvark sammen med 3 spsk flormelis, 25 g hasselnøddeflager og 1 spsk rom. Pisk 1 dl piskefløde til skum og vend det i kvarkblandingen.

Citronéclairs med creme kan fryses. Tag dem ud af fryseren og lad dem tø op i køleskabet - ca. 3 timer. De skal ikke varmes. Pynt dem lige inden servering.

Energiindhold for hele retten:

12644 kJ / 3022 kcal

Næringsindhold pr. 100g

999 kJ / 239 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 6,9 % 4,1 g
Kulhydrat: 26,9 % 15,8 g
Fedt: 66,2 % 17,9 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Dej
3 dl Vand
75 g Smør
¼ tsk Fint salt
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
3 Store æg
Citroncreme
300 g Flødeost
2 dl Piskefløde
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
2 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
75 g Flormelis (ca. 1½ dl)
Pynt
Sigtet flormelis