Torskefileter med ris og grøntsager

Torskefileter med ris og grøntsager

45 min
Torskefileter med ris og grøntsager er en lækker fiskeret med masser af smag. Kombinationen mellem karry, fiskebouillon, grøntsager og torskefilet giver en velsmagende ret der fungerer.
https://www.arla.dk/opskrifter/torskefileter-med-ris-og-gronsager/

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde, uden at det bruner. Tilsæt karry og lad den bruse af. Svits løgene heri i ca. 2 min. Tilsæt risene og svits dem med i ca. 2 min. Drys med salt og hæld bouillonen ved. Kog risene under låg og ved svag varme, ca. 15 min. Bland bladselleri og porrer ned i risene og kog grøntsagerne med i ca. 3 min. Tilsæt cremefraiche og ærter. Skær fisken i mindre stykker (ca. 2 x 5 cm), og læg dem forsigtigt ned mellem ris og grøntsager. Damp retten færdig ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
Energiindhold for hele retten:

9628 kJ / 2301 kcal

Næringsindhold pr. 100g

432 kJ / 103 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 21,5 % 5,5 g
Kulhydrat: 34,5 % 8,8 g
Fedt: 44 % 5,1 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

50 g Smør
1 tsk Karry
2 Hakkede mellemstore løg
160 g Løse ris, parboiled (ca. 2 dl)
1 tsk Groft salt
5½ dl Fiskebouillon
3 stilke Bladselleri i skiver
3 Porrer i tynde ringe
1 dl Creme fraiche 38%
100 g Ærter
500 g Torskefilet eller sejfilet