Hyldeblomstmousse

Hyldeblomstmousse

60+ min
Fryseegnet
Hyldeblomstmousse serveret med friske jordbær og limesukker. Hyldeblomstmoussen er let og luftig - en skøn sommerdessert. Pynt din hyldeblomstmousse med friske hyldeblomster, hvis de er i sæson.
https://www.arla.dk/opskrifter/hyldeblomstmousse/

Sådan gør du

Hyldeblomstmousse
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Varm limesaften op i en lille gryde. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i limesaften. Hæld hyldeblomstsaft i husblasblandingen og rør den i æggesnapsen.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i den letstivnede æggeblanding.
  • Fordel hyldeblomstmoussen i 6 portionsglas og stil dem tildækkede i køleskabet i 2-3 timer eller længere.
Limesukker
  • Bland sukker og limeskal godt sammen - gnid det sammen med fingrene.
  • Bland evt. limesukkeret med små blomster fra hyldeblomstskærmen (hvis det er sæson for dem).
  • Fordel jordbærskiverne på mousserne og drys med limesukker. Pynt evt. med hyldeblomster og server.

Du kan godt lave hyldeblomstmousserne dagen før, men limesukkeret skal først blandes sammen lige inden serveringen.

Energiindhold for hele retten:

7093 kJ / 1695 kcal

Næringsindhold pr. 100g

931 kJ / 222 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 7,5 % 4,1 g
Kulhydrat: 37,5 % 20,5 g
Fedt: 55 % 13,8 g
Mere inspiration

Sådan laver du din egen hyldeblomstsaft.

Hyldeblomstsaft
30 min
Hyldeblomstsaft
(18)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Hyldeblomstmousse
4 blade Husblas
3 Æg (ca. 1½ dl)
50 g Sukker (ca. ¾ dl)
2 spsk Friskpresset limesaft
1½ dl Koncentreret hyldeblomstsaft
2½ dl Piskefløde
Limesukker
2 tsk Sukker (ca. 1 dl)
½ tsk Limeskal (usprøjtet)
evt. 1 Hyldeblomstskærm
100 g Friske jordbær i skiver
Pynt
Små blomster fra en hyldeblomstskærme