Hybenrosesukker

Hybenrosesukker

10 min
Hybenrosesukker er utroligt nemt at lave - her har du opskriften. Hybenrosesukker har den mest fantastiske farve og duft, og så giver det en dejlig parfumeret smag til dine jordbær. Hybenroserne blomstrer på samme tid som de danske jordbær bliver solmodne og kan give jordbærdessert lidt ekstra. Hybenrosesukker smager som hybenroser dufter, og kan bruges på såvel jordbær som til andre bær. Prøv også sukkeret med hybenrose i pandekager, vafler eller hvor du ellers drysser sukker.
https://www.arla.dk/opskrifter/hybenrosesukker/

Sådan gør du

  • Find din morter eller minihakker frem og kom hybenroseblade og sukker i.
  • Det er vigtigt, at du ikke vasker hybenrosebladene, så bliver sukkeret for vådt.
  • Knus sukker sammen med hybenroseblade til det samler sig og bliver en ensartet, pink sukkerblanding.
  • Virker blandingen for våd, så kan du justere ved at tilføre mere sukker.

Hybenrosesukker holder sig bedst i fryseren eller på køl i en lufttæt beholder.

Energiindhold for hele retten:

1786 kJ / 427 kcal

Næringsindhold pr. 100g

627 kJ / 150 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 7 % 2,6 g
Kulhydrat: 88 % 32,5 g
Fedt: 5 % 0,8 g

Ingredienser

2 dl Hybenroseblade
1 dl Sukker