Hvid gløgg

Hvid gløgg

50 min
Hvid gløgg er et skønt alternativ til den traditionelle røde gløgg, den er frisk og føles knap så tung. Denne hvide gløgg er smagt til med julens krydderier og hyldeblomstsaft - og supplerer julens søde sager på den smukkeste måde. Hvid gløgg kan tilberedes i en alkoholfri udgave, hvor du udskifter hvidvin med fx æblemost og justerer sødmen med hyldeblomstsaften.
https://www.arla.dk/opskrifter/hvid-glogg/

Sådan gør du

Hvid gløgg
  • Kom kardemomme, stjerneanis, nelliker og kanel i en gryde og svits i 1-2 min. ved kraftig varme. Tilsæt ingefær, citronskal, citron- og hyldeblomstsaft.
  • Bring blandingen i kog, og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Lad blandingen trække, stadig under låg, i ca. 10 min.
  • Fjern krydderier, ingefær og citronskal - gem evt. kanelstang og stjerneanis til pynt.
  • Tilsæt hvidvin og varm gløggen godt igennem, dog uden at den koger.
Ved servering
  • Hæld den hvide gløgg i glas, tilsæt mandelsplitter, tranebær og server.

Sku op og ned for krydderiblandingen efter egen smag. Skal gløggen være alkoholfri, kan du bruge æblemost i stedet for vin. Brug da kun 4 dl hyldeblomstsaft til ekstrakten.

Lad ekstrakten trække til dagen efter for at intensivere smagen.

Energiindhold for hele retten:

8403 kJ / 2008 kcal

Næringsindhold pr. 100g

548 kJ / 131 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 4,4 % 1,4 g
Kulhydrat: 60,2 % 19,4 g
Fedt: 23,5 % 3,5 g
Alkohol: 11,9 % 1 g
Mere inspiration

Hvid gløgg, alkoholfri gløgg eller den klassiske gløgg?

Gløgg
45 min
Gløgg
(119)
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

Hvid gløgg
5 Kardemommekapsler (ca. ½ tsk kardemommefrø)
3 Stjerneanis
5 Hele nelliker
3 Kanelstænger
20 g Frisk ingefær i tynde skiver
3 brede strimler citronskal (usprøjtet)
1 dl Friskpresset citronsaft
½ liter Koncentreret hyldeblomstsaft
1 flaske Hvidvin
Fyld
100 g Tørrede tranebær
100 g Mandelsplitter