Hurtigt madbrød

Hurtigt madbrød

45 min
Nem og hurtig opskrift, der giver et lækkert og fedtfattigt madbrød. Et dejligt brød, som er perfekt til mellemmåltidet og den hurtige snack. Madbrødet gør sig også godt som tilbehør til aftensmåltidet, men kan også spille hovedrollen som det, der binder hele måltidet sammen. Ligemeget hvordan du vælger at servere det lækre madbrød, vil de fleste nyde det hele året rundt - morgen, middag og aften.
https://www.arla.dk/opskrifter/hurtigt-madbrod/

Sådan gør du

Bagetid:

Sæt brødet i en kold ovn. Indstil på 225° - traditionel ovn og bag i ca. 20 min.

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt yoghurt. Rør gæren ud heri.
  • Kom de øvrige ingredienser i (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet).
  • Form dejen til et rundt, fladt brød (ca. 28 cm i diameter) og læg det på en plade med bagepapir.
  • Rids brødet næsten igennem, så der dannes otte trekanter. Pensl med mælk og drys med rosmarin.
  • Bag brødet midt i ovnen.

Du kan bage brødet med frisk rosmarin istedet. Men undlad for meget på toppen, da det nemt bliver brændt. Det hurtige madbrød er bedst nybagt.

Energiindhold for hele retten:

7171 kJ / 1714 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1044 kJ / 249 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 10 % 6,2 g
Kulhydrat: 64,8 % 39,8 g
Fedt: 25,2 % 7,1 g
Mere inspiration

Server en dejlig gullaschsuppe til det hurtige madbrød.

Gullaschsuppe
60+ min
Gullaschsuppe
(73)

Ingredienser

50 g Smør
2 dl Mælk
½ dl A38 naturel
25 g Gær
1 tsk Sukker
1 tsk Groft salt
1½ tsk Tørret rosmarin
350 g Hvedemel (ca. 5¾ dl)
Pensling
Mælk
Pynt
Tørret rosmarin