Hurtig kartoffelsuppe med squashbrød

Hurtig kartoffelsuppe med squashbrød

30 min
Hurtig kartoffelsuppe serveret med ovnbagt naanbrød med fyld af squash, hvidløg og revet ost.
https://www.arla.dk/opskrifter/hurtig-kartoffelsuppe-med-squashbrod/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Squashbrød
  • Drys squashstrimlerne med salt og lad dem stå i ca. 10 min. Skyl dem og lad dem dryppe godt af - dup dem evt. med et viskestykke. Vend squashstrimlerne sammen med ost og hvidløg. Læg brødene på en plade med bagepapir og fordel squashblandingen herpå. Bag squashbrødene midt i ovnen - til de er let gyldne.
  • Bring imens suppen i kog ved jævn varme og under omrøring. Tilsæt porrerne og lad dem koge med ca. 2 min. Anret suppen i 4 skåle og fordel sukkerærter herpå. Del de bagte squashbrød og server dem sammen med suppen.

Brug fx en tyndskræller til at lave squashstrimlerne.

Energiindhold for hele retten:

7722 kJ / 1846 kcal

Næringsindhold pr. 100g

338 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 11,1 % 2,2 g
Kulhydrat: 54,9 % 10,9 g
Fedt: 34 % 3,1 g
Mere inspiration

Foretrækker du at lave kartoffelsuppen selv, finder du en opskrift her.

Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Squashbrød
2 Grønne squash i brede tynde strimler (ca. 450 g)
1 tsk Groft salt
25 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 Lille knust fed hvidløg
2 Naanbrød (ca. 400 g)
1 liter Kartoffel-porresuppe
2 Fintsnittede porrer (ca. 200 g)
200 g Sukkerærter i strimler