Hønsesalat

Hønsesalat

45 min
Hønsesalat er et hit på det danske frokostbord og i madpakken. Her får du opskriften på hjemmelavet hønsesalat med bacon, champignon og asparges - en helt klassisk udgave, selv om vi ikke koger en hel høne, men nøjes med kyllingefilet. Hønsesalaten kan laves hele året, især hvis du får lidt hjælp af dåser eller glas. Men prøv også at vælge dine grøntsager efter sæson - frokostfavoritten gør sig nemlig godt i flere varianter.
https://www.arla.dk/opskrifter/honsesalat/

Sådan gør du

Hønsesalat
  • Bring kyllingekød, fond og vand i kog i en gryde. Lad det koge ved svag varme uden låg i ca. 15 min.
  • Tag kødet op og lad det køle lidt af. Riv det i trevler - med 2 gafler.
  • Kom baconstrimlerne i en kold pande og steg dem - først ca. 5 min. ved kraftig varme.
  • Tilsæt champignon og steg i yderligere 3 min. ved jævn varme til baconen er gylden og sprød. Lad det køle af.
  • Vend kylling, bacon, champignon og asparges sammen med cremefraiche, purløg, citron og salt. Server på et stykke nybagt rugbrød eller som tilbehør.

Prøv at servere hønsesalaten med friterede karpers: friter 100 g afdryppede kapers i olie, læg dem på fedtsugende papir og drys med salt.

Energiindhold for hele retten:

3583 kJ / 856 kcal

Næringsindhold pr. 100g

248 kJ / 59 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 41,4 % 6 g
Kulhydrat: 7,7 % 1,1 g
Fedt: 50,9 % 3,4 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Hønsesalat
2 Kyllingefileter
1 spsk Koncentreret kyllingefond
½ liter Vand
5 skiver Bacon i strimler
250 g Markchampignoner
4 Skrællede hvide asparges i skrå stykker (evt. fra glas)
2 dl Creme fraiche
1 dl Fintsnittet purløg
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
1 tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt