Specier

Specier

60+ min
Fryseegnet
Uhm, specier! Sprøde og lækre småkager med mandler. Det er oftest det mest enkle, vi falder for og disse specier er virkelig helt enkle. Specier er en ældgammel og elsket småkage - og består udelukkende af mandler, smør, mel og sukker. Nye din hjemmelavede specie uanset om det er jul eller ej.
https://www.arla.dk/opskrifter/specier/

Sådan gør du

Bagetid:

8-10 min. ved 200°.

Mandelsplitter
  • Skyl mandlerne og snit dem på langs - de skal ikke smuttes.
Specier
  • Ælt smør, mel og sukker sammen og tril dejen til tykke stænger (ca. 2 x 40 cm.). Tril stængerne i perlesukker.
  • Stil dejstængerne tildækkede i køleskabet til næste dag.
  • Skær stængerne i ret tykke, ensartede skiver. Læg kagerne på plader med bagepapir.
  • Drys med mandelsplitter og bag specierne øverst i ovnen til de er lysebrune i kanten.

Tilsæt finthakket syltet ingefær, fintrevet limeskal og mild chilipulver for en mere krydret smagsvariant. Specierne kan pyntes med glasur og sukkerpynt i stedet for perlesukker og mandelsolitter.

Dejen kan fryses i stænger. Pak dem godt ind i fx film og derefter en plasticpose egnet til madvarer.

Energiindhold for hele retten:

23493 kJ / 5615 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2075 kJ / 496 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 3,7 % 4,5 g
Kulhydrat: 40,8 % 49,8 g
Fedt: 55,5 % 31,1 g
Mere inspiration

Hvis du skulle få lyst til at bage flere nemme småkager....

Ingredienser

Mandelsplitter
½ dl Mandler
Specier
400 g Smør
500 g Hvedemel
150 g Flormelis (ca. 3 dl)
50 g Perlesukker (ca. ¾ dl)