Hjemmelavede påskeæg

Hjemmelavede påskeæg

45 min
Store flotte påskeæg af marcipan, nougat og chokolade. De kan laves i alle mulige størrelser og former.
https://www.arla.dk/opskrifter/hjemmelavede-paskeag/

Sådan gør du

  • Hak chokoladen og smelt den ved svag varme. Skær marcipanen i 20 stykker og rul dem til kugler. Skær nougaten i 20 små firkanter. Halver hver marcipankugle og tryk et nougatstykke ned i den ene halvdel. Tryk marcipankuglen sammen igen og form den som et æg. Vend hvert æg i chokolade, til ægget er helt dækket - brug evt. en gaffel. Læg æggene på en plade med bagepapir og pynt dem efterhånden, mens de endnu er våde, med det ønskede pynt. Lad chokoladen stivne og opbevar herefter påskeæggene i en lukket beholder i køleskabet.
Tip
  • Beklæd en æske med silkepapir og læg påskeæggene heri. En æske hjemmelavede chokolader er en meget lækker værtindegave.
Energiindhold for hele retten:

15354 kJ / 3670 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2061 kJ / 493 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 7,3 % 8,9 g
Kulhydrat: 43 % 52,1 g
Fedt: 49,7 % 27,7 g
Mere inspiration

Dekorative og velsmangende æg - som snacks, tapas eller til frokost.

Relateret video
Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Ingredienser

200 g Mørk, lys eller hvid chokolade
500 g Marcipan
75 g Blød nougat
Forslag til pynt
Guldstøv
Frysetørrede bær
Kandiserede violer
Finthakkede nødder eller mandler