Hasselback kartofler
&format=webp)
Hasselback kartofler er et dejligt nemt og sprødt tilbehør til de fleste retter - og ikke mindst til grillmad. Kartoflerne passer sig selv i ovnen, mens resten af måltiden kan klares ved siden af. Du kan lave de lækre hasselbagte kartofler med eller uden skræl - og du kan bruge lige den smag og de krydderurter, du foretrækker. Servér eventuelt med hjemmelavet kryddersmør eller pesto.
Ingredienser
Hasselback kartofler
10
Store kartofler (ca. 1½ kg)
|
|
---|---|
50 g
Smeltet smør
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Topping
5 spsk
Kryddersmør, basilikumpesto eller anden pesto
|
---|
Sådan gør du
Hasselback kartofler
Når du skal skære kartoflerne i tynde skiver, kan det være nemmere at lægge kartoflerne mellem skaftet på to trægrydeskeer - på den måde skærer du ikke helt igennem kartoflen og kartoflen ligger fast.
Hasselbacken er navnet på en kro i Stockholm (Stedet fik navnet i 1760'erne). Hasselback kartoflen har navn efter denne kro og er første gang omtalt i en svensk kogebog i 1935.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8415 kJ / 2011 kcal
Næringsindhold pr. 100g
515 kJ / 123 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 6 % | 1,8 g |
Fedt: | 43,4 % | 6 g |
Kulhydrat: | 50,6 % | 15,3 g |
