Gulerodskage med flødeostcreme

Gulerodskage med flødeostcreme

60+ min
Fryseegnet
Bedste opskrift på gulerodskage med ostecreme. Gulerodskage med blød og frisk ostecreme er en skøn klassiker, der vækker begejstring hos de fleste. Gulerodskagen er virkelig nem at bage og toppet med den skønneste creme af flødeost og citron er den ikke til at stå for. Prøv denne klassiske gulerodskage med ostecreme næste gang, der skal noget lækkert i ovnen og på kaffebordet!
https://www.arla.dk/opskrifter/gulerodskage-med-flodeostcreme/

Sådan gør du

Gulerodskage
  • Pisk smør, farin og æg godt sammen.
  • Bland hvedemel, kanel og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen skiftevis med gulerødder, valnøddekerner og rosiner.
  • Fordel dejen i en form (ca. 20 cm x 30 cm) med bagepapir og bag kagen midt i ovnen ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.
Flødeostcreme
  • Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen med flormelis, citronskal og -saft. Vær præcis med at måle flormelis af; kommer der for meget i bliver glasuren tynd.
  • Kom cremen på den kolde gulerodskage og pynt med valnøddekerner og revet citronskal.

Dejen kan bruges til gulerodsmuffins. Kom ca. ½ dl dej i hver muffinform og bag kagerne midt i ovnen, ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn. En portion dej giver ca. 18 gulerodsmuffins. Du kan erstatte gulerødder med 300 g groftrevet squash – pres squashen fri for væde.

Kagen kan fryses uden flødeost-glasur.

Energiindhold for hele retten:

30350 kJ / 7254 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1307 kJ / 312 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 5,2 % 4 g
Kulhydrat: 41,7 % 32 g
Fedt: 53,1 % 18,8 g
Mere inspiration

Prøv en anden lækker variation - her med sguash og citronglasur.

Squashkage
60+ min
Squashkage
(114)

Ingredienser

Gulerodskage
300 g Blødt smør
300 g Brun farin (ca. 5 dl)
4 Æg
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
3 tsk Stødt kanel
3 tsk Bagepulver
7 Fintrevne gulerødder (ca. 450 g)
100 g Hakkede valnøddekerner
2 dl Rosiner (ca. dl)
Flødeostcreme
400 g Flødeost
100 g Flormelis (ca. 1 dl)
4 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
4 tsk Friskpresset citronsaft
Pynt
Hakkede valnøddekerner
Fintrevet citronskal (usprøjtet)