Gulerodskage med flødeostcreme
Bedste opskrift på gulerodskage med ostecreme. Gulerodskage med blød og frisk ostecreme er en skøn klassiker, der vækker begejstring hos de fleste. Gulerodskagen er virkelig nem at bage og toppet med den skønneste creme af flødeost og citron er den ikke til at stå for. Prøv denne klassiske gulerodskage med ostecreme næste gang, der skal noget lækkert i ovnen og på kaffebordet!
Ingredienser
Gulerodskage
|
300 g
Blødt smør
|
|
|---|---|
|
300 g
Brun farin (ca. 5 dl)
|
|
|
4
Æg
|
|
|
300 g
Hvedemel (ca. 5 dl)
|
|
|
3 tsk
Stødt kanel
|
|
|
3 tsk
Bagepulver
|
|
|
7
Fintrevne gulerødder (ca. 450 g)
|
|
|
100 g
Hakkede valnøddekerner
|
|
|
2 dl
Rosiner (ca. dl)
|
Flødeostcreme
|
400 g
Flødeost
|
|
|---|---|
|
100 g
Flormelis (ca. 1 dl)
|
|
|
4 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
4 tsk
Friskpresset citronsaft
|
Pynt
|
Hakkede valnøddekerner
|
|
|---|---|
|
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
Sådan gør du
Gulerodskage
Flødeostcreme
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Dejen kan bruges til gulerodsmuffins. Kom ca. ½ dl dej i hver muffinform og bag kagerne midt i ovnen, ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn. En portion dej giver ca. 18 gulerodsmuffins. Du kan erstatte gulerødder med 300 g groftrevet squash – pres squashen fri for væde.
Kagen kan fryses uden flødeost-glasur.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1308 kJ / 313 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,7 g |
| Protein: | 4 g |
| Fedt: | 18,8 g |
| Kulhydrat: | 32 g |