Grov nudelsalat med ost og grønt

Grov nudelsalat med ost og grønt

30 min
Lav en stor portion og du har til madpakken dagen efter.

Sådan gør du

  • Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter 4-5 min. under omrøring er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Hæld nudlerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Lad nudlerne dryppe godt af og kom dem i en skål. Klip nudlerne i mindre stykker og rør dem sammen med olie, limesaft, honning, ingefær og peber.
  • Flæk imens agurken og fjern kernerne, fx med en teske. Skær agurken i tynde skiver, kom dem i en skål og drys med salt. Skyl efter ca. 5 min. agurkeskiverne i koldt vand. Lad dem dryppe godt af i et dørslag.
  • Vend agurk, gulerødder og ost sammen med nudlerne. Lad nudelsalaten hvile tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til. Server laksen ved siden af.

I stedet for hvid ost i saltlage kan du bruge tern af gul ost. I stedet for røget laks kan du bruge røget ørred, tun eller stegt laks fra dagen før.

Kom nudelsalaten i en plastikboks og server den sammen med en grovbolle og en lille klase vindruer. Husk en gaffel til salaten.

Energiindhold for hele retten:

7469 kJ / 1785 kcal

Næringsindhold pr. 100g

501 kJ / 120 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 18,1 % 5,3 g
Kulhydrat: 47 % 13,9 g
Fedt: 34,9 % 4,7 g

Ingredienser

250 g Tørrede ægnudler, fx fuldkornsnudler
2 liter Vand
2 tsk Groft salt
1 spsk Olivenolie
1 spsk Friskpresset limesaft
½ spsk Flydende honning
1 tsk Stødt ingefær
Friskkværnet peber
1 Agurk (ca. 350 g)
2 tsk Groft salt
4 Groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
200 g Salatost i tern
100 g Røget laks i strimler
Tilbehør
1 Limefrugt i både
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk