Ærtepuré

Ærtepuré

30 min
En hurtig og lækker ærtepuré som kan bruges til en alternativ sauce. Smager fx godt til fish and chips.
https://www.arla.dk/opskrifter/artepure/

Sådan gør du

  • Bring løg og vand i kog i en gryde og kog dem ved svag varme under låg i ca. 2 min. Tilsæt ærterne og kog dem med i ca. 2 min. Blend grøntsagerne ad 2-3 gange og hæld pureen tilbage i gryden. Tilsæt cremefraiche og varm pureen godt igennem. Smag til med salt og peber.

Server eventuelt din ærtepuré som bund i en lækker ret med stegt havtaske, eller vend den i din friskkogte pasta for en grøn og sommerlig ret.

Energiindhold for hele retten:

5293 kJ / 1265 kcal

Næringsindhold pr. 100g

388 kJ / 93 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 18,2 % 4,1 g
Kulhydrat: 32 % 7,3 g
Fedt: 49,8 % 5,2 g

Ingredienser

1 Hakket løg
1 dl Vand
1 kg Frosne ærter
1¾ dl Creme fraiche 38%
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber