Pandebrød med nigellafrø

Pandebrød med nigellafrø

60+ min
Nigellafrø har sin helt egen unikke smag og så er de virkelig dekorative.
https://www.arla.dk/opskrifter/pandebrod-med-sorte-logfro/

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage) og slå dejen godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 3 portioner og rul dem ud med en kagerulle, til runde brød (ca. 20 cm i diameter). Lad brødene efterhæve på et stykke bagepair og tildækket med et fugtigt viskestykke i ca. ½ time. Lad en pande (ca. 21 cm i diameter) blive varm - ca. 2 min. ved kraftig varme. Pensl et brød med vand og drys med løgfrø. Vend forsigtigt brødet over i panden og bag det ved jævn varme i ca. 7 min. Vend brødet og bag i yderligere ca. 7 min. Bag de sidste 2 brød på samme måde. Server brødene lune.

Brødene kan bages i ovnen i ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn. Nigella kan erstattes af sorte eller hvide sesamfrø. Vil du gerne have fuldkorn i pandebrødene, så erstat durummelet og 50 g af hvedemelet med fuldkornsmel.

Energiindhold for hele retten:

6943 kJ / 1659 kcal

Næringsindhold pr. 100g

968 kJ / 231 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 10 % 5,7 g
Kulhydrat: 77,1 % 43,9 g
Fedt: 12,9 % 3,4 g
Mere inspiration

Pandebrødene vil passe rigtig godt til fx gullaschsuppe

Gullaschsuppe
60+ min
Gullaschsuppe
(73)

Ingredienser

10 g Gær
¼ liter Vand - lillefingervarmt
1 spsk Olivenolie
1 spsk Sukker
2 tsk Groft salt
60 g Durummel (ca. 1 dl)
350 g Hvedemel (ca. 6 dl)
1 tsk Nigellafrø (jomfru i det grønne)
Pensling
Vand