Grillet steak med hvidløgssmør

Grillet steak med hvidløgssmør

30 min
Dejlig grillet steak med pisket brunet hvidløgssmør. Der er rigeligt med smør, men det kan fint opbevares i fryseren til næste gang, du griller.
https://www.arla.dk/opskrifter/grillet-steak-med-hvidlogssmor/

Sådan gør du

Hvidløgssmør
  • Brun halvdelen af smørret i en varm stegepande med hvidløg og laurbærblade.
  • Lad smørret køle af, til det begynder at stivne lidt, evt. i en lille bakke i køleskabet.
  • Pisk resten af smørret luftigt.
  • Fjern laurbærbladene og hæld det brunede smør over i det i piskede smør og pisk det luftigt igen.
  • Kom smørret i en skål eller form det til en lille rulle - og kom det i køleskabet til servering.
  • Lav nogle snit i fedtkanten på steaken og gnid den med salt og peber. Grill steaken 4-5min. på hver side. Server den varm med hvidløgssmør.

Server fx grillede grøntsager, en god salat, bagte kartofler eller brød til din steak.

Der er rigeligt med hvidløgssmør, men det er svært at lave en meget mindre portion. Opbevar i stedet resten af smørret i fryseren til næste gang, der skal grilles.

Energiindhold for hele retten:

8182 kJ / 1956 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1847 kJ / 442 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 9,9 % 10,7 g
Kulhydrat: 1 % 1,1 g
Fedt: 89,1 % 44,5 g
Relateret video
Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Ingredienser

Hvidløgsssmør
200 g Blødt smør
4 Knuste fed hvidløg
4 Friske laurbærblade eller timiankviste
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 T-bonesteak eller højrebsfilet med ben og fedtkant (ca. 450 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber