Oksemørbrad med bagte løg og fyldte svampe

Oksemørbrad med bagte løg og fyldte svampe

60+ min
Oksekød, god sauce og kartofler - en rigtig herreret. Suppleret med bagte rødløg og fyldte svampe. Mon herrerne får lov at få retten for sig selv?
https://www.arla.dk/opskrifter/oksemorbrad-med-bagte-log-og-fyldte-svampe/

Sådan gør du

Bagetid for løg og svampe:

Ca. 20 min. ved 200° - varmluft.

  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun de 2 stykker oksemørbrad på alle sider i ca. 4 min. Tilsæt vand og drys med salt og peber. Braiser kødet ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 55°, så er kødet rødt (ca. 58°, så er det rosa). Tag mørbraden op og hold den varm. Si skyen over i en tykbundet gryde og tilsæt fløde og 1 dl af portvinen. Bring saucen i kog. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt resten af portvinen og smag til.
Bagte rødløg og fyldte svampe
  • Skær imens en lille bund af løgene, så de kan stå. Vend med smør og drys dem med salt. Stil løgene på en plade med bagepapir - gør plads til svampene i den anden side.
  • Tag stilkene af svampene. Læg hovederne med bunden opad på bagepladen ved siden af løgene. Bland persille, bacon, hvidløg, rasp, fløde, salt og peber. Fordel blandingen i svampene og bag løg og svampe øverst i ovnen. Løgene skal evt. bage lidt længere tid, for at være godt møre - det afhænger af størrelsen.

Du kan brune stilkene fra svampene sammen med kødet og lade dem braisere med - det giver ekstra smag til saucen.

Energiindhold for hele retten:

26732 kJ / 6389 kcal

Næringsindhold pr. 100g

602 kJ / 144 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 23,5 % 8,3 g
Kulhydrat: 24,4 % 8,6 g
Fedt: 49,9 % 8,1 g
Alkohol: 2,2 %
Mere inspiration

Se hvordan du laver ovnbagte kartoffelbåde her

Ingredienser

50 g Smør
1½ kg Afpudset oksemørbrad - delt i 2 stykker
1 dl Vand
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3½ dl Piskefløde
1¼ dl Portvin, fx tawny
2 spsk Saucejævner
Bagte rødløg og fyldte svampe
500 g Vaskede hele, små rødløg med skal
15 g Smør - smeltet
½ tsk Groft salt
500 g Rensede portobello svampe
2 dl Finthakket bredbladet persille
30 g Finthakket stegt bacon
2 Små hakkede fed hvidløg
50 g Rasp (ca. 1 dl)
1½ dl Piskefløde
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Blade af bredbladet persille
Tilbehør
1 kg Ovnbagte kartoffelbåde