Grillede majs med chilismør

Grillede majs med chilismør

30 min
Majs på grill er skønt både som tilbehør til resten af grill menuen, men kan også serveres som en selvstændig ret med et godt brød til. Denne opskrift på grillede majs har fået skud chili og en skøn "crumble". Smid dine majs på grillen og byd på solgule, sprøde majskolber med dejligt chilismør og salatost.
https://www.arla.dk/opskrifter/grillede-majs-med-chilismor/

Sådan gør du

Chilismør
  • Rør smørret sammen med krydderurter, limeskal og -saft, chili og salt.
Grillede majs
  • Træk bladene og "skægget" på majskolberne ned mod roden og saml dem, evt. med en knude. Grill majsene på alle sider ved høj varme. Træk nogle af bladene tilbage, så de danner et svøb. Server de varme majs med chilismør og salatost.

Har du ikke en grill, kan du fjerne bladene og "skægget" helt og i stedet grille majskolberne i ovnen under grill i 15-20 min. Smørret kan også bruges til dampede grøntsager eller fisk.

Energiindhold for hele retten:

8613 kJ / 2059 kcal

Næringsindhold pr. 100g

736 kJ / 176 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 9,4 % 4,1 g
Kulhydrat: 44 % 19,1 g
Fedt: 46,6 % 9,3 g
Mere inspiration

Grillet kål er en delikatesse - og så oplagt, når grillen er tændt.

Ingredienser

Chilismør
100 g Blødt smør
½ dl Hakket frisk koriander eller persille
½ spsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
½ spsk Friskpresset limesaft
½ tsk Finthakket rød chilipeber
½ tsk Groft salt
4 Majskolber
50 g Smuldret salatost i tern