Græske frikadeller med soltørrede tomater

Græske frikadeller med soltørrede tomater

45 min
Krydrede frikadeller med fyld af soltørrede tomater og hvid ost. Mmm...
https://www.arla.dk/opskrifter/graske-frikadeller-med-soltorrede-tomater/

Sådan gør du

Græske frikadeller
  • Hæld det kogende vand over de soltørrede tomater og lad dem trække i ca. 2 min. Lad tomaterne dryppe godt af i en sigte - gem 2 spsk af udblødningsvandet. Hak tomaterne fint.
  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min.
  • Kom løg, hvidløg, rosmarin og peber i. Rør de hakkede tomater i farsen sammen med de 2 spsk udblødningsvand. Smuldr osteternene og vend osten i farsen.
  • Lad farsen trække tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
  • Form farsen til 20 små, aflange frikadeller.
  • Lad olien blive varm i en pande. Steg frikadellerne på 3 sider ved jævn varme, ca. 7 min. i alt, eller til de er gyldne og sprøde.
Ved serveringen
  • Kom de græske frikadeller og kartoffelbådene i hver sin skål. Server salaten drysset med salt og peber sammen med yoghurt og osteternene.
Energiindhold for hele retten:

8892 kJ / 2125 kcal

Næringsindhold pr. 100g

365 kJ / 87 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 28,5 % 6,1 g
Kulhydrat: 36,2 % 7,8 g
Fedt: 35,3 % 3,5 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Græske frikadeller
2 dl Kogende vand
8 Soltørrede tomater
400 g Hakket grisekød (ca. 6% fedt)
¼ tsk Groft salt
1 Finthakket løg
1 Lille finthakket fed hvidløg
½ tsk Tørret rosmarin
Friskkværnet peber
75 g Salatost i tern
2 tsk Olivenolie
Tilbehør
1 kg Ovnstegte kartofler i både
300 g Grøn salat
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 dl Cheasy® Naturel 0,1%
125 g Salatost i tern