Gluten- og laktosefri chokoladekage

Gluten- og laktosefri chokoladekage

60+ min
Fryseegnet
Denne chokoladekage er af den tunge slags med en dyb og lækker smag af chokolade og appelsin. Da kagen både er glutenfri og laktosefri er det en forkælelse, som de fleste kan nyde. Spis den som den er - evt. til en god kop kaffe, eller pynt den med glasur, friske bær, nødder eller frisk citronmelisse. Fantastisk kage for alle, der elsker fyldige chokoladekager.
https://www.arla.dk/opskrifter/gluten--og-laktosefri-chokoladekage/

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
  • Blend mandler og havregryn til mel.
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen med appelsinskal og vend dem i æggemassen.
  • Vend smørret i og rør til dejen er ensartet.
  • Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir (ca. 20-25 cm).
  • Bag kagen midt i ovnen i ca. 35-40 min ved 175° – traditionel ovn og lad den afkøle i bradepanden.
  • Da der ikke er mel i vil kagen falde lidt sammen.
  • Skær først kagen, når den er afkølet.

Mandler og glutenfri havregryn kan naturligvis erstattes af formalet mandelmel og havremel. Giv evt kagen et let drys flagesalt, hvis den skal serveres for voksne gæster, det giver kagen mere kant. Når kagen er frossen, kan der skæres skiver af den som minder om lækre kølige choko-ladekarameller.

Energiindhold for hele retten:

9340 kJ / 2232 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1711 kJ / 409 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 5,4 % 5,5 g
Kulhydrat: 44 % 44,2 g
Fedt: 50,6 % 23,4 g
Mere inspiration

Her er nogle skønne boller, der også er både gluten- og laktosefri.

Ingredienser

2 Æg
200 g Sukker (ca. 2½ dl)
50 g Mandler
50 g Glutenfri havregryn (ca. 1 dl)
4 spsk Kakaopulver
2 tsk Vaniljesukker
½ tsk Bagepulver
¼ tsk Groft salt
1 spsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
100 g Smeltet og afkølet laktosefri smør