Fyldte chokolader med orange-nougat-knas

Fyldte chokolader med orange-nougat-knas

60+ min
Chokolade med fyld af orange-nougat-knas er lækkert til aftenhyggen og fungerer perfekt som værtindegave eller som mandelgave til jul. Nougaten giver en blød konsistens, mens de karamelliserede nødder giver en dejlig sprødhed og appelsinen bidrager med frisk syrlighed.
https://www.arla.dk/opskrifter/fyldte-chokolader-med-orange-nougat-knas/

Sådan gør du

Orange-nougat-knas
  • Rist nødderne på en pande ved høj varme i 5-10 min, eller indtil skallerne begynder at falde af. Lad dem køle af og fjern de resterende skaller ved at rulle dem mellem to stykker papir.
  • Smelt sukkeret i en pande til en gylden karamel ved jævn varme. Tag panden af varmen og vend de ristede hasselnødder i. Hæld karamellen over på et stykke bagepapir og stil den på køl i ca. 5 min.
  • Smelt nougaten i en tykbundet gryde ved lav varme.
  • Blend imens de afkølede karamelliserede hasselnødder i en minihakker og riv appelsinskallen.
  • Vend hasselnødder og appelsinskal i den smeltede nougat. Hæld fyldet i en sprøjtepose og læg det på køl i 15 min.
  • Temperer i mellemtiden chokoladen.
Chokoladeskaller
  • Kom 300 g chokolade i en skål og smelt det over vandbad under omrøring, til chokoladen har en temperatur på 45-50°.
  • Gnub imens chokoladeformene med vat (så de færdige chokolader lettere kan slippe formen).
  • Tag chokoladen af varmen og bland den resterende chokolade i lidt ad gangen indtil chokoladen når en temperertur på 32-33°.
  • Test om chokoladen ved at dyppe en teske eller paletkniv i et tyndt lag chokolade og lad det ligge i 2-3 min. Er chokolade begyndt at sætte sig, kan du begynde at lave chokoladeskallerne.
  • Fyld chokoladeformene helt op med chokolade og bank evt luftbobler ud ved at banke på siderne af chokoladeformen.
  • Vend formen om og hæld overskydende chokolade tilbage i skålen. Skrab formens overflade fri for chokolade og læg formen med hullerne nedad på et stykke bagepapir med et skærebræt under og sæt den på køl i ca. 10 min.
  • Tag formen ud og fyld chokoladeskallerne ( 4-5g afkølet orange-nougat-knas i hvert stykke) og stil igen formen på køl i ca. 10 min.
  • Tjek tempereratureren på chokoladen, er den kommet under 32° kan den forsigtigt opvarmes med en hårtørrer.
  • Tag chokoladeformen ud og hæld et lag chokolade ud over hele formen - fordel chokoladen over alle hullerne. Skrab den overskydende chokolade tilbage i skålen.
  • Stil de fyldte chokolader på køl i mindst 1 time.
  • Vend formen rundt og bank den ned på en bordplade, for at løsne de fyldte chokolader.
Kandiserede citronstrimler
  • Skær brede strimler skal af appelsinen, fx med en tyndskræller - undgå at få den hvide hinde med. Skær skallerne i tynde strimler med en skarp kniv.
  • Bring vand og sukker i kog i en lille tykbundet gryde og kog det 2-3 min. - til det tykner let.
  • Tilsæt appelsinstrimlerne og kog dem ved jævn varme i ca. 1 min.
  • Tag appelsinstrimlerne op med fx en hulske og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Læg appelsinstrimlerne adskilt på en plade med bagepapir. Tør strimlerne i ovnen ca. ½ time ved 100° - traditionel ovn.

Opbevar chokoladerne på køl og tag dem ud lidt før servering Brug evt. rester på en skive brød, som nøddepålæg

Nougat fyldet kan fryses og bruges senere. Tø den i køleskabet

Energiindhold for hele retten:

12941 kJ / 3093 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2022 kJ / 483 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 4,6 % 5,5 g
Kulhydrat: 49,4 % 58,7 g
Fedt: 46 % 25,2 g
Relateret video
Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Ingredienser

Orange-nougat-knas
25 g Hasselnøddekerner
25 g Sukker
100 g Blød nougat
½ Appelsinskal (usprøjtet)
Chokoladeskaller
400 g Hakket mørk chokolade
Vat
Kandiserede citronstrimler
40 g Sukker
½ dl Vand
1 Appelsinskal (usprøjtet)