Frikadeller med sauce og kartofler

45 min
Fryseegnet
Frikadeller med sauce og kartofler

Verdens bedste frikadeller er dem som mormor lavede! Gammeldags opskrift på frikadeller med kartofler og opbagt brun sovs - lige som mormor lavede det. Supplér de lækre frikadeller med tilbehør af grøntsager, fx grønne bønner eller gulerødder.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Frikadeller

300 g Hakket grisekød
¾ tsk Groft salt
1 spsk Fintrevet løg
1 Æg
1 dl Mælk
4 spsk Hvedemel
Friskkværnet peber

Mormors brune sauce

15 g Smør
2 spsk Hvedemel
4 dl Mælk eller bouillon
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Kulør

Tilbehør

1 kg Kogte kartofler
600 g Letkogte grøntsager, fx grønne bønner eller gulerødder

Sådan gør du

Frikadeller

  • Rør det hakkede kød med salt, til farsen er sej i ca. 1 min.
  • Tilsæt løg og æg. Tilsæt mælken lidt efter lidt og rør til sidst mel i
  • Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Steg frikadellerne i smør i en pande.

"Mormors" brune sauce

  • Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet og pisk, til det er opsuget i smørret og opbagningen har taget lidt farve.
  • Tilsæt væsken 1/3 ad gangen, pisk konstant.
  • Kog saucen igennem i ca 5 min. Smag til med salt, peber og tilsæt kulør efter behag.
  • Server de nystegte frikadeller sammen med kartofler, grøntsager og sauce.

Frikadellerne kan fryses. Lun den inden serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7728 kJ / 1847 kcal

Næringsindhold pr. 100g

305 kJ / 73 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 26,8 % 4,8 g
Kulhydrat: 52,8 % 9,5 g
Fedt: 20,4 % 1,7 g
Relateret video Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

https://www.arla.dk/opskrifter/frikadeller-med-sauce-og-kartofler/