Flagkage

Flagkage

60+ min
Har du også set de smukke flagkager og tænkt over, hvordan man opnår snittet med det danske flag? Det er slet ikke så svært og hvis du følger opskriften her trin-for-trin, så skal du nok komme sikkert i mål med Dannebrog. For flagkagen er en vinder, når der er store begivenheder og mærkedage - og ingen fødselsdage i Danmark uden Dannebrog. Her er flagkagen, der kan byde ind med noget godt til de fleste fejringer. Flagkagen kan med sit "overraskende" indre, hurtigt blive festens midtpunkt. Flagkagens pynt kan du variere med blomster eller citronmelisse - eller endda med endnu flere flag. Det er helt op til dig, for det er jo det indeni der tæller...
https://www.arla.dk/opskrifter/flagkage/

Sådan gør du

Dej til flagkage
  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk imellem hvert.
  • Bland mel, vaniljesukker, bagepulver og salt. Vend det forsigtigt i æggeblandingen skiftevis med en blanding af mælk og eddike.
  • Farv dejen med rød pastafarve, til den har en Dannebrogs farve (den bliver lidt mørkere, når den bliver bagt).
  • Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn og lad den køle af på en bagerist.
Limefrosting
  • Rør forsigtigt flødeost, flormelis og limeskal sammen.
  • Pisk fløden til et fast skum og vend det forsigtigt i flødeostblandingen.
  • Kom cremen i en sprøjtepose uden tyl.
Sådan samler og pynter du flagkagen.
  • Flæk forsigtigt den afkølede kage i 2 bunde (skær evt. noget af toppen, så kagen er lige).
  • Læg den ene bund i på et serveringsfad og udstik denne med en 18 cm ring og med en ring på 15 cm. så der dannes en rille på 3 cm. Fjern rillen.
  • Den anden bund udstikkes på samme måde.
  • Kom limefrosting i rillen i den nederste kagebund og i et 2 cm lag på toppen af denne bund.Læg den anden bund ovenpå og gentag.
  • Fordel resten af frostingen på hele kagen. Start med toppen og glat derefter siderne, til du opnår en ensartet overflade. Dyp evt. en paletkniv i varmt vand og tør den af, så er det lettere at få frostingen helt glat.
  • Stil kagen på køl i ca. 1 time.
  • Pynt kagen og server.

Hvis du ikke har 15 og 18 cm udstikkere, kan du i stedet bruge to tallerkener med hhv. 15 cm og 18 cm i diameter til at skære efter. Du kan skære skære den fjernede rille i mindre stykker, pynte og servere som små hapsere - eller bruge kageresten til romkugler

Energiindhold for hele retten:

29786 kJ / 7119 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1319 kJ / 315 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 5 % 3,9 g
Kulhydrat: 46,7 % 36,3 g
Fedt: 48,3 % 17,2 g
Relateret video
Flagkage

Flagkagen er en vinder, når der er store begivenheder og mærkedage - og ingen fødselsdage i Danmark uden Dannebrog. Her er flagkagen, der kan byde ind med noget godt til de fleste fejringer. Flagkagen kan med sit "overraskende" indre, hurtigt blive festens midtpunkt.

Ingredienser

Dej til flagkage
200 g Blødt smør
300 g Sukker
3 Æg
350 g Hvedemel
1 tsk Vaniljesukker
1 tsk Bagepulver
½ tsk Fint salt
3 dl Mælk
1 spsk Æbleeddike
Rød pastafarve
Limefrosting
450 g Flødeost
225 g Flormelis
2 tsk Limeskal (usprøjtet)
2½ dl Piskefløde
Pynt
Spiselige blomster og/eller citronmelisse
Evt. fødselsdagsflag