Paprikagryde med kylling

Paprikagryde med kylling

45 min
Paprikagryde er altid et hit! Her er paprikagryden lavet med kylling og serveret med ris og en skøn, grøn topping.
https://www.arla.dk/opskrifter/paprikagryde-med-kylling/

Sådan gør du

Ris
  • Kog risene efter anvisning på emballagen og hæld kogevandet fra.
Topping
  • Bland salatost og persille i en skål, og stil den tildækket på køl indtil servering.
Paprikagryde
  • Bring tomater, vand, grillede peberfrugter, hvidløg, røget paprika og peber i kog i en tykbundet gryde. Lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min.
  • Tilsæt salatost og blend blandingen.
  • Tilsæt kylling. Lad paprikagryden koge ved svag varme i ca. 4 min., tilsæt peberfrugt og kog i yderligere ca. 1 min. Smag til.
  • Server paprikagryden med topping og ris til.
Energiindhold for hele retten:

5867 kJ / 1402 kcal

Næringsindhold pr. 100g

458 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 28,5 % 7,7 g
Kulhydrat: 36,8 % 9,9 g
Fedt: 34,7 % 4,3 g
Mere inspiration

Server paprikagryden med blomkålsris, hvis du vil skrue endnu mere op for grøntsagerne.

Blomkålsris
30 min
Blomkålsris
(26)

Ingredienser

Ris
150 g Sorte ris eller brune fuldkornsris
Topping
50 g Salatost i tern - smuldret
1 dl Grofthakket kruspersille
Paprikagryde
1 dåse Flåede tomater (ca. 400 g)
½ dl Vand
100 g Afdryppede grillede peberfrugter i olie
2 Små knuste fed hvidløg
1½ tsk Røget paprika
Friskkværnet peber
150 g Salatost i tern
200 g Kyllingefilet i mundrette stykker
1 Rød peberfrugt i tynde strimler (ca. 150 g)