Farsbrød
50 min
•
Et dejligt farsbrød i ovn med masser af smag fra ost og peberfrugt. Farsbrødet består primært af hakket svinekød, og er nem hverdagsmad, der passer sig selv i ovnen. Farsbrød med porrer, æbler og peberfrugt i ovnen kan også serveres til en uformel middag til mange - det smager skønt og er nemt at gå til. Her foreslås en kold kvarksauce som tilbehør til farsbrødet, men er du til brun sauce, så vil det også smage dejligt.
Ingredienser
Farsbrød
400 g
Hakket grisekød
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Citronpeber
|
|
1
Fintrevet løg (ca. 100 g)
|
|
1
Æg
|
|
40 g
Finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
|
|
1 dl
Mælk
|
|
200 g
Revet mozzarellaost
|
|
1
Rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
|
Grøntsager
2
Røde peberfrugter i store tern (ca. 300 g)
|
|
---|---|
2
Faste æbler i tykke både, fx granny smith (ca. 250 g)
|
|
2
Porrer i 2 cm stykker (ca. 200 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Kvarkdressing
250 g
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
---|---|
½ tsk
Citronpeber
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
2 spsk
Vand
|
Pynt
Finthakket porretop
|
---|
Tilbehør
600 g
Ovnbagte kartofler i både eller kogte kartofler
|
---|
Sådan gør du
Farsbrød
Grøntsager
Kvarkdressing
Du kan grille farsbrødet 2-3 min., hvis det mangler farve. Vi bruger granny smith æbler her i opskriften, selvom vi synes der findes andre æbler der har en mere nuanceret smag. Men granny smith har den fordel, at det ikke så nemt koger ud, og det har vi brug for her.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9475 kJ / 2265 kcal
Næringsindhold pr. 100g
353 kJ / 84 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 36,7 % | 7,6 g |
Kulhydrat: | 37,1 % | 7,7 g |
Fedt: | 26,2 % | 2,5 g |