Dåbskage - til prins og prinsesse

Dåbskage - til prins og prinsesse

60+ min
En fantastisk lækker og festlig lagkage, som med garanti hitter på dåbsdagen! Lav dåbskagen med hindbær eller blåbær - eller måske lidt af hvert. Uanset farve, så er det en flot og lækker kage til den store dag.
https://www.arla.dk/opskrifter/dabskage---til-prinsen-eller-prinsessen/

Sådan gør du

Lagkagebunde
  • Pisk æg, sukker og appelsinskal lyst og luftigt.
  • Bland mel, kakao, bagepulver og vanilje sammen i en skål og sigt det i æggeblandingen.
  • Tilsæt appelsinsaft og smør og vend det forsigtigt sammen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) - smør siderne.
  • Fordel dejen jævnt i formen og bag kagen midt i ovnen ca. 55 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad kagen afkøle i formen på en bagerist, tag kagen ud og fjern bagepapiret.
  • Del kagen i tre med en brødkniv, så du har 3 ens, flade lagkagebunde.
Bærcreme
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Bring sukker og de frosne bær i kog i en gryde. Kog ved jævn varme og under låg i ca. 5 min.
  • Tag gryden af varmen og blend bærblandingen til en jævn puré.
  • Tag husblassen op af vandet og smelt den i den varme bærpuré. Lad den afkøle til stuetemperatur.
  • Pisk fløden til en let skum og vend creme fraiche og bærpuré heri.
  • Byg lagkagen op direkte på kagefadet. Placer en springform uden bund (ca. 22 cm i diameter) på kagefadet og beklæd formen med lagkageplast.
  • Læg en lagkagebund i formen og fordel halvdelen af bærcremen på bunden.
  • Læg endnu en kagebund ovenpå og fordel resten af bærcremen herpå.
  • Slut af med den sidste bund, tryk let og stil kagen tildækket i køleskab til næste dag.
Fondant
  • Kom marshmallows, olie og pastafarve i en skål af glas eller metal. Sæt skålen i et vandbad og varm blandingen ved svag varme i ca. 10 min. til alle marshmallows er smeltet.
  • Hæld den smeltede blanding i en røreskål og rør med en dejkrog flormelis i lidt efter lidt. Rør til fondanten er sej og ikke længere klistrer.
  • Ælt fondanten godt ig ennem på køkkenbordet - den skal have konsistens som modellervoks. Læg den i en tætsluttende pose og opbevar den ved stuetemperatur.
Frosting
  • Pisk smørret godt igennem i ca. 3 min. til det er lyst og luftigt.
  • Tilsæt flormelis lidt efter lidt og pisk ved medium hastighed.
  • Skru op til høj hastighed, når alt flormelis er tilsat og pisk frostingen igennem i ca. 3 min. til den er hvid og luftig.
  • Tilsæt til sidst piskefløde og pisk det godt ind i frostingen.
  • Tag lagkagen ud af køleskabet og fjern form og kageplast.
  • Smør hele kagen med frosting, fx med en paletkniv.
  • Kom lidt flormelis på køkkenbordet og rul fondanten ud til en cirkel (ca. 35 cm i diameter).
  • Læg fondanten over lagkagen og skær den til.
  • Pynt kagen med friske bær og resten af frostingen - brug en sprøjtepose med lille stjernetylle.

Varm fondanten et par sekunder i mikroovnen, hvis den er blevet hård. Du kan også lave lagkagen samme dag, som du vil servere den. Lad da bærcremen stå tildækket i køleskab i ca. 1 time, så den når at blive fast, inden du samler lagkagen.

Energiindhold for hele retten:

31523 kJ / 7534 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1251 kJ / 299 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 3,9 % 2,9 g
Kulhydrat: 54,2 % 39,9 g
Fedt: 41,9 % 14,2 g
Relateret video
Sådan bruger du husblas

Ingredienser

Lagkagebunde - dagen før
3 Æg
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
225 g Hvedemel (ca. 3¾ dl)
5 spsk Kakaopulver
2 tsk Bagepulver
2 tsk Vaniljesukker
1 dl Friskpresset appelsinsaft
100 g Smør - smeltet og afkølet
Bærcreme - dagen før
4 blade Husblas
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
400 g Frosne hindbær eller blåbær
3 dl Piskefløde
¼ liter Creme fraiche
Fondant
100 g Skumfiduser
1 spsk Rapsolie
Blå eller rød pastafarve
200 g Flormelis (ca. 4 dl)
Frosting
100 g Blødt smør
100 g Flormelis (ca. 2 dl)
1 spsk Piskefløde
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
Flormelis
Pynt
Friske hindbær eller blåbær