Croissant semlor

Croissant semlor

15 min
Croissant semlor kan vel også kaldes en fastelavnsbolle-croissant. Semlor er nemlig svenskernes bud på fastelavnboller. I denne version får de klassiske svenske semlor et twist, da vi lader en sprød croissant danne basis for det klassiske mandel-marcipanfyld og den bløde flødeskum. Traditionelt består semlor af en blød gærdejsbolle med mandel-marcipanfyld og flødeskum. Men i denne version har vi erstattet den bløde bolle med en sprød croissant. Og det gør ikke smagsoplevelsen ringere - tværtimod... Så smut til bageren og køb et par af de lækreste croissanter - så er der ikke lang vej til en skøn croissant semla!
https://www.arla.dk/opskrifter/croissant-semlor/

Sådan gør du

Sådan samler du dine croissant semlor
  • Flæk croissanterne i to halve på den lange led.
  • Udhul croissanterne og læg krummen fra de 4 croissanter i en skål.
  • Bland krummen med marcipan, mælk og mandler og kom blandingen tilbage i croissanterne.
  • Pisk fløden til skum og kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetyl.
  • Sprøjt flødeskum på de 4 nederste halvdele af croissanterne og læg 'låg' på.
  • Drys med flormelis og server straks.

Varier fyldet i dine croissant semlor. Tilsæt fx hindbærsyltetøj, stykker af mørk chokolade eller nougat.

Energiindhold for hele retten:

10579 kJ / 2528 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1501 kJ / 359 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 7,3 % 6,4 g
Kulhydrat: 24,3 % 21,4 g
Fedt: 68,4 % 27,8 g
Relateret video
Croissant semlor

Ingredienser

Croissant semlor
4 Store croissanter
100 g Revet marcipan
½ dl Mælk
1 dl Grofthakkede mandler
2½ dl Piskefløde
Flormelis