Chokoladekage med chokoladestykker, mandler, vaniljesauce og masser af friske bær. Anvend de bær du bedst kan lide - eller pynt kagen som her, hvor dine gæster selv kan vælge lige præcis de bær som de ønsker!
Sådan gør du
Smelt smør og chokolade i en tykbundet gryde ved svag varme.
Pisk æg og sukker let sammen, og vend det sammen med chokoladeblandingen. Vend mandler, hvedemel og salt heri.
Hæld dejen i en springform (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag bunden midt i ovnen ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.
Lad chokoladekagen afkøle i formen på en bagerist. Tag chokoladekagen ud af formen og sæt den på et lagkagefad.
Fordel bær på chokoladekagen og server med kold vaniljesauce i en lille kande ved siden af.
Kagen kan også serveres med is, cremefraiche eller flødeskum.
Energiindhold for hele retten:
17049 kJ / 4075 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1043 kJ / 249 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
2,2 g
Protein:
7,3 %
4,5 g
Kulhydrat:
43,5 %
26,7 g
Fedt:
49,2 %
13,9 g
Ingredienser
75 g
Smør
150 g
Mørk chokolade i mindre stykker
3
Æg
200 g
Sukker (ca. 2¼ dl)
100 g
Grofthakkede mandler
50 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
½ tsk
Groft salt
400 g
Friske, skyllede hindbær, jordbær, brombær og/eller blåbær