Hokkaidosuppe
Nem hokkaidosuppe, som har en fantastisk orange farve, og som ikke er besværlig at lave, da græskarret har beholdt skrællen på. Hokkaidosuppen er både fyldig og krydret - og de sprøde rugbrødsstave og topping af æble, løg og mandler giver en skøn smagsoplevelse. En dejlig græskarsuppe som fryder både mave, mund og øjne. Lav gerne en stor portion hokkaidosuppe, så du har til flere dage med hurtig aftensmad.
Ingredienser
Hokkaidosuppe
1
Hokkaido græskar (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
2
Store skrællede kartofler (ca. 250 g)
|
|
1 liter
Grøntsagsbouillon
|
|
1
Stort pillet fed hvidløg
|
|
10
Stilke frisk timian
|
|
2 spsk
Eddike
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Rugbrødsstave
250 g
Groft rugbrød i skiver
|
|
---|---|
1 tsk
Koldpresset rapsolie
|
|
½ tsk
Flagesalt
|
Topping
3
Røde æbler i kvarte skiver (ca. 375 g)
|
|
---|---|
1
Rødløg i tynde strimler (ca. 75 g)
|
|
75 g
Grofthakkede saltede mandler
|
|
2 dl
Fraiche
|
|
2 dl
Blade af bredbladet persille
|
Sådan gør du
Hokkaidosuppe
Rugbrødsstave
Topping
Hokkaido- og butternutsquash græskar behøver ikke at blive skrællet, da de har så tynd en skræl. Bruger du andre græskar med grovere skræl, skal du bruge ca. 900 g skrællet græskarkød.
En rest hokkaidosuppe kan bruges som sauce til fx fiskefrikadeller eller andet pandestegt, hvor der ikke rigtig er "noget" at lave sauce af.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7081 kJ / 1692 kcal
Næringsindhold pr. 100g
220 kJ / 53 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 12,9 % | 1,7 g |
Kulhydrat: | 55,2 % | 7,1 g |
Fedt: | 31,9 % | 1,9 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.