Ceviche

Ceviche

30 min
Ceviche er en hurtig ret, hvor fisken bliver tilberedt af syren fra limesaft. Selvom selve tilberedningen af ceviche sker via limemarinaden, er det vigtigt at fisken ikke marinerer for længe. Denne ceviche er meget klassisk, men du kan variere fyldet i din ceviche, som du ønsker. Prøv fx at tilsætte friske mangostykker eller dejlige solmodne tomater - det smager også himmelsk. Server ceviche helt kold og frisk, gerne en solskinsdag med kold lemonade eller noget lidt stærkere.
https://www.arla.dk/opskrifter/ceviche/

Sådan gør du

Ceviche
  • Skær torsken i tern af ca. 1 x 1 cm. Vend ternene i salt og lad dem marinere i ca. 2 min.
  • Tilsæt limesaft, olivenolie og sukker.
  • Stil fisken tildækket på køl og lad den marinere i yderligere 15 min.
  • Vend rødløg og limesaft sammen og lad det trække i ca. 10 min. (det tager den skarpe løgsmag).
  • Dræn væden fra løgene, og vend dem sammen med fisken og de øvrige ingredienser.
  • Anret cevichen på et fad, drys med peber og server med ristet flutes.

Du kan også bruge andre fisk end torsk, men gerne hvid fisk, der er fast i kødet.

Energiindhold for hele retten:

5405 kJ / 1292 kcal

Næringsindhold pr. 100g

614 kJ / 147 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 23,8 % 8,6 g
Kulhydrat: 30,6 % 11 g
Fedt: 45,6 % 7,6 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Ceviche
300 g Frisk torsk - sushi kvalitet, frosset mindst 24 timer og optøet
½ tsk Groft salt
2 spsk Friskpresset limesaft
1 spsk Olivenolie
¼ tsk Sukker
1 Rødløg i meget tynde skiver
1 spsk Friskpresset limesaft
2 Avocadoer i tern
1 bundt Grofthakket frisk koriander
2 tsk Finthakket rød chilipeber
Friskkværnet peber
Tilbehør
1 Ristet flute i skiver