Brunkager
20 timer
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•

Brunkager er klassiske småkager til jul - ja, de er selve duften af jul. Når du går i gang med denne opskrift på brunkagedejen, så gør gerne flere små ruller dej klar, læg dem i fryseren og bag friske brunkager i en håndevending. De nemme brunkager er sprøde, lækre og velkrydrede. Hjemmebagte brunkager er gode til andet end lækkeri til kaffe og gløgg - brunkager smager nemlig også rigtig godt til blåskimmelost.
Ingredienser
Brunkagedej
250 g
Smør i mindre stykker
|
|
---|---|
125 g
Lys sirup (ca. ¾ dl)
|
|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
1 spsk
Stødt kanel
|
|
1 tsk
Stødt nellike
|
|
100 g
Hakkede, smuttede mandler
|
|
25 g
Finthakket sukat
|
|
1¾ tsk
Potaske
|
|
1 spsk
Vand (lillefingervarmt)
|
|
500 g
Hvedemel (ca. 8½ dl)
|
Sådan gør du
Brunkagedej
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan erstatte halvdelen af mandlerne med pistacienødder.
Dejen kan fryses i stænger. Pak dem godt ind i fx film og derefter en plasticpose egnet til madvarer.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1841 kJ / 440 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 3,2 g |
Protein: | 5,1 g |
Fedt: | 20,9 g |
Kulhydrat: | 57,7 g |
