Brunet smør

Brunet smør

20 min
Har du prøvet at lave brunet smør? Det smager himmelsk, og kan hæve de fleste retter op til nye højder. Det er ikke svært at lave brunet smør, du skal bare være over det, så det bliver brunet og ikke branket. Det brunede smør skal brune lige så langsomt, så det er især til sidst du skal være opmærksom. Brug dit brunede smør til alverdens ting - en stegt rødspætte, dampede asparges, kammuslinger, i din pandekagedej eller bare til en helt almindelig frikadelle. Der er ikke meget, som ikke bliver bedre med brunet smør.
https://www.arla.dk/opskrifter/brunet-smor/

Sådan gør du

Brunet smør
  • Kom smørret i en lille gryde og smelt det ved jævn varme i 3-4 min. - eller til det bruser op.
  • Skru ned til svag varme og lad det langsomt blive gyldenbrunt, 12-14 min. eller til det dufter brunt uden at branke - skrab jævnligt og forsigtigt bunden af gryden med en træspatel, så tørstoffet ikke brænder fast.
  • Når det nærmer sig at smørret er ved at være færdigt, skal du være over det, så det ikke får for meget.
  • Hæld straks det brunede smør i en skål, når det er færdigt, så det ikke bruner videre i gryden og bliver branket og ikke brunet.

Du kan lave det brunede smør klar i god tid og hurtigt lune det før serveringen. Hvis du laver større portioner brunet smør, vil tilberedningstiderne ændre sig - brug øjne og næse til at fornemme. hvornår det brunede smør er klart.

Brunet smør hældt ud over dampede grønne eller hvide asparges og drysset med lidt ristede, hakkede mandler - verdens nemmeste og meget lækre forret.

Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Brunet smør
100 g Smør