Brownie med cookiebund og sprøde kiks

Brownie med cookiebund og sprøde kiks

Fryseegnet
Denne brownie med cookiebund og sprøde kiks i midten er næsten for meget... Brownien er snasket, blød, sej og sprød på samme tid. Den går under navnet "slutty brownie" - og den er helt sikkert et hit for både store og små! Navnet "slutty brownie" passer perfekt til denne 'uartige' kage. Prøv vores version af brownien, der har taget de sociale medier med storm.
https://www.arla.dk/opskrifter/brownie-med-cookiebund/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Cookie-dej
  • Pisk smør, sukker, brun farin og æg godt sammen.
  • Bland hvedemel, natron, salt og bagepulver og rør det i smørblandingen sammen med chokolade.
  • Tryk cookie-dejen ud i bunden af en lille bradepande (ca. 20 x 30 cm) foret med bagepapir.
Brownie
  • Smelt smør og chokolade i en gryde. Lad det køle lidt af.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Bland mel og kakao og vend det i æggesnapsen. Vend den afkølede chokoladeblanding heri.
  • Læg kakaokiks på cookiebunden og fordel brownie-dejen oven på.
  • Bag kagen midt i ovnen og lad den køle af - gerne i køleskab til næste dag. Drys med flagesalt og server.

Du kan med fordel bage kagen dagen før den skal serveres. Brownien har godt af at 'sætte sig' på køl inden den serveres. Opbevar kagen i køleskabet.

Brownien smager fantastisk serveret med vaniljeis og syrlige bær.

Energiindhold for hele retten:

39815 kJ / 9516 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1858 kJ / 444 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 4,4 % 4,8 g
Kulhydrat: 48,3 % 52,8 g
Fedt: 47,3 % 23,8 g
Relateret video
Brownie med cookiebund og sprøde kiks

Ingredienser

Cookie-dej
150 g Blødt smør
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
125 g Brun farin (ca. 1½ dl)
1 Æg
250 g Hvedemel (ca. 4½ dl)
1 tsk Natron
¾ tsk Groft salt
½ tsk Bagepulver
100 g Grofthakket mørk chokolade eller chokoladeknapper
Brownie
250 g Smør
150 g Mørk chokolade
4 Æg
250 g Sukker
150 g Hvedemel
3 spsk Kakaopulver
300 g Kakaokiks med vaniljecreme, fx Oreos
¼ tsk Flagesalt