Nem brombærmazarintærte med marcipan. Prøv denne saftige hjemmelavede brombærmazarintærte med sprød dej og lækkert marcipanfyld, når der er brombær i farvandet. Server brombærmazarintærte med marcipan lun - og gerne med iskoldt flødeskum!
Sådan gør du
Tærtebund
Smuldr smørret i melet, tilsæt flormelis og saml dejen med æggeblommen.
Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 24 cm. i diameter). Tryk dejen ud i formen og lad dejen gå ca. 2 cm. op af formens side.
Stil bunden tildækket i køleskabet i ca. 30 min. eller i fryseren i ca. 10 min.
Mazarinfyld
Rør marcipan, smør, citronskal og æg godt sammen.
Fordel mazarinfyldet i tærtebunden.
Tryk de friske brombær ned i fyldet og bag tærten midt i ovnen ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.
Lad den køle lidt af på en bagerist, drys med flormelis og server med koldt flødeskum.
Prøv andre bær - eller blommer i stedet for brombær.
Energiindhold for hele retten:
21718 kJ / 5191 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1469 kJ / 351 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
2 g
Protein:
6,7 %
5,8 g
Kulhydrat:
30,6 %
26,5 g
Fedt:
62,7 %
24,9 g
Lækker og luksuriøs brombærtærte der bare vil noget....