Brombærmazarintærte med marcipan

Brombærmazarintærte med marcipan

60+ min
Nem brombærmazarintærte med marcipan. Prøv denne saftige hjemmelavede brombærmazarintærte med sprød dej og lækkert marcipanfyld, når der er brombær i farvandet. Server brombærmazarintærte med marcipan lun - og gerne med iskoldt flødeskum!
https://www.arla.dk/opskrifter/brombarmazarintarte/

Sådan gør du

Tærtebund
  • Smuldr smørret i melet, tilsæt flormelis og saml dejen med æggeblommen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 24 cm. i diameter). Tryk dejen ud i formen og lad dejen gå ca. 2 cm. op af formens side.
  • Stil bunden tildækket i køleskabet i ca. 30 min. eller i fryseren i ca. 10 min.
Mazarinfyld
  • Rør marcipan, smør, citronskal og æg godt sammen.
  • Fordel mazarinfyldet i tærtebunden.
  • Tryk de friske brombær ned i fyldet og bag tærten midt i ovnen ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad den køle lidt af på en bagerist, drys med flormelis og server med koldt flødeskum.

Prøv andre bær - eller blommer i stedet for brombær.

Energiindhold for hele retten:

21718 kJ / 5191 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1469 kJ / 351 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 6,7 % 5,8 g
Kulhydrat: 30,6 % 26,5 g
Fedt: 62,7 % 24,9 g

Ingredienser

Tærtebund
125 g Blødt smør
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
3 spsk Flormelis
1 Æggeblomme
Mazarinfyld
400 g Marcipan - groftrevet
75 g Blødt smør i tern
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
3 Æg
250 g Brombær
Pynt
Flormelis
Tilbehør
¼ liter Piskefløde - let pisket