Biryani

Biryani

45 min
Biryani er en populær ret i Indien og Mellemøsten. Biryani består af ris, grøntsager, varme krydderier som fx kardemomme, koriander og karry og så evt. kød. Biryani er supernem og dejlig aftensmad, og der er frit slag på hvilke grøntsager du vil komme i. På den måde er det også en rigtig fin ret at lave, hvis du vil have ryddet op i grøntsagsskuffen. Vi serverer her en mango-raita til biryanien. Raitaen som består af yoghurt og mango er dejligt kølende og et godt modspil til den krydrede biryani.
https://www.arla.dk/opskrifter/biryani/

Sådan gør du

Biryani
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en gryde. Skru ned til jævn varme og steg løgene i ca. 7 min. - rør af og til.
  • Skær kyllingefileterne i tern (ca. 1½ x 1½ cm), kom kødet i gryden og steg i yderligere ca. 3 min.
  • Tag løg og kød op og stil det tildækket i køleskabet. Knus kardemommekapslerne let og tag frøene ud.
  • Lad resten af smørret smelte i gryden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg kardemommefrø, korianderfrø og karry, under omrøring i ca. 15 sek.
  • Kom bouillon, ris, tomater, chilipeber og salt i gryden og kog ved meget svag varme og under tætsluttende låg i ca. 20 min. Tilsæt de stegte løg og kylling og varm retten godt igennem.
  • Kom biryanien i et fad og pynt med mynteblade ved serveringen.
Mango-raita
  • Vend yoghurt, mango, salt og peber godt sammen og smag raitaen til.
  • Server den kolde mango-raita til den varme biryani.

Det er en spændende smagsoplevelse at få et helt kardemomme- eller korianderfrø i munden, når man spiser biryanien. Er I ikke til det, kan krydderierne knuses i en morter, så de fordeler sig mere i retten.

Energiindhold for hele retten:

9954 kJ / 2379 kcal

Næringsindhold pr. 100g

428 kJ / 102 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 16,3 % 4,1 g
Kulhydrat: 53,6 % 13,5 g
Fedt: 30,1 % 3,5 g
Relateret video
Sådan skærer du en mango.

Ingredienser

Biryani
50 g Smør
4 Rødløg i tynde strimler (ca. 300 g)
200 g Renset kyllingefilet
10 Kardemommekapsler
1 spsk Korianderfrø
1 spsk Karry
6 dl Hønsebouillon
320 g Basmatiris (ca. 4 dl)
400 g Tomater i store tern
2 spsk Hakket grøn chilipeber
1½ tsk Groft salt
2 dl Mynteblade
Mango-raita
2½ dl Græsk yoghurt
½ Umoden eller moden mangofrugt i små tern (ca. 125 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber